Dansk OL-helt snuppede fra klubkassen

OL-helten Ole Riber Rasmussen forsvundet efter afsløringen om, at han har snuppet 312.000 kroner i klubkassen

Ole Riber Rasmussen blev med sin afslappede holdning til sin sport nær folkehelt efter sit OL-sølv i Los Angeles, hvor lerduerne splintredes for skyttens skarpe sigte. (Polfoto)
Ole Riber Rasmussen blev med sin afslappede holdning til sin sport nær folkehelt efter sit OL-sølv i Los Angeles, hvor lerduerne splintredes for skyttens skarpe sigte. (Polfoto)
I 1984 charmerede han hele Danmark som OL-helt med gevær. I dag er han nappet med lange fingre i skytteklubbens elitekasse, som mangler 312.000 kr.

Som eliteansvarlig i Københavns Flugtskytte Klub (KFK) var det den olympiske sølvvinder Ole Riber Rasmussen, som sponsorindtægterne kørte ind forbi. Desværre for klubben og ham selv var den tidligere skeet-konge i så svære økonomiske problemer, at han ikke kunne modstå fristelsen til at låne penge fra den samme kasse uden at få lov.

KFK opdagede først hullet i kassen, da Ole Riber Rasmussen for en lille måneds tid siden pludselig holdt op med at komme i klubben, hvor han ellers tilbragte en stor del af sin tid, og hvor han tillige var træner for OL-håbet Michael Nielsen.

Samarbejdet var så godt, at Ole Riber Rasmussen stod foran at skulle til OL for tredje gang -nu som træner. I stedet har han bragt sig selv i unåde.

Har tilstået
Formanden for Københavns Flugtskytte Klub, Jan Krogh, har efterfølgende mødt Ole Riber Rasmussen en enkelt gang. Siden har Ole Riber Rasmussen være som sunket i jorden.

Resultatet af det møde står i dag at læse på klubbens opslagstavle.

Under overskriften 'Pressemeddelelse' (den har dog aldrig været sendt ud til pressen) står der, at Ole Riber Rasmussen er blevet ekskluderet af klubben, da han har vedgået at have 'lånt' 312.000 kroner.

På samme seddel står der også, at indrømmelsen er mundet ud i en aftale om, at han betaler pengene tilbage.

- Jeg har ingen som helst grund til at tro, at der skulle være tale om mere end det beløb, som Ole har vedgået over for mig på det møde, siger Jan Krogh.

- Vi har ikke taget stilling til en eventuel politianmeldelse, men for medlemmernes og klubbens skyld har vi sat jurister til at kigge på hele sagen.

- Deres undersøgelse bliver fremlagt på et bestyrelsesmøde, hvorefter vi indkalder til et medlemsmøde, hvor vi vil fremlægge sagen og redegøre for, hvad vi vil foretage os fremover, siger formanden, der understreger, at det er en meget trist sag. Både for klubben og ikke mindst for Ole Riber Rasmussen selv.

Selv om sagen naturligvis rammer elitesatsningen hårdt i klub, hvor alt bygger på tillid og det meste på frivillig arbejdskraft, rammes Michael Nielsens OL-forberedelser ikke direkte.

Træner videre
Således drager han planmæssigt af sted til EM i slutningen af denne måned og til træning på OL-banen i starten af august.

I stedet for Ole Riber Rasmussen er det nu Keld Fristrup, der træner og rejser med Michael Nielsen. Samme Fristrup var i øvrigt med som træner for Ole Riber Rasmussen dengang i 1984, da han tog landet med storm i en indtil da næsten totalt overset idrætsgren.

Det er heller ikke lykkedes Sportsbladet at komme i kontakt med Ole Riber Rasmussen.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen