Revanche på bænken

HÅNDBOLD: Søren Haagen og Peter Bruun med de smadrede karrierer har fundet sammen som kvindetrænere i GOG

Egentlig burde de spille på højt professionelt plan - i Ligaen eller udlandet. Og på landsholdet.

To mænd i deres bedste håndboldalder. Med masser af talent og erfaring.

Men den aktive karriere er nødtvungent dømt passé, og i stedet har et sær-egent skæbnefællesskab ført Søren Haagen og Peter Bruun Jørgensen sammen som trænere med ansvaret for GOG's kvindehold.

- Ja, det er lidt pudsigt, at sådanne to invalide fyre som os danner par. Før vi fik job jobbet, havde vi dårligt nok talt mere end to minutter sammen. Vi nåede nemlig ikke at spille sammen på landsholdet, men nu må der siges at være masser at snakke om, når dagligdagen omkring et ligahold skal fungere, lyder det fra Søren Haagen.

Et målmandstalent langt ud over det sædvanlige der brat måtte afbryde festen med læder og harpiks i Flensburg-Handewitt og på nationalholdet på grund af en mystisk sygdom i nervebanerne.

KOLD SKULDER
I DHF-regi nåede Peter Bruun Jørgensen, engang betegnet som landets største talent, næsten ikke at sætte sine fingeraftryk. Han fik bogstaveligt talt en kold skulder, der aldrig er blevet kureret.

- Der kunne vel skrives bøger om, hvor ofte jeg har ærgret mig, men jeg er trods alt kommet pænt videre i livet. At være træner i Ligaen er dog i høj grad også en slags beskæftigelse inden for spillet, bemærker Peter Bruun Jørgensen.

Rent fysisk ser det straks værre ud for Søren Haagen.

- Jeg har smerter i fødder og ryg og kan stadig ikke stå op i en halv time uden hvile.

- Det kan godt være upraktisk som træner, og ikke mindst af den grund er jeg glad for, at vi er to om jobbet. Ellers var det næppe blevet til noget for mit vedkommende, siger den forhenværende målmand.

HAAGEN ER CHEFEN
Mens Peter Bruun Jørgensen har snuset til tjansen som toptræner hos både kvinder og mænd, står Søren Haagen foran sin debut som opråber på sidelinjen.

Det ligner en dansk rekord, at han som totalt uerfaren træner straks ryger på plakaten i den bedste række. Endda med titel som chef.

Søren Haagen:
- Jeg vil da godt indrømme, at det på ingen måde faldt naturligt for mig straks at blive dametræner i GOG, da jeg måtte indstille karrieren.

- Men sådan blev det altså. Jeg har haft travlt med at gennemføre fem trænerkurser i løbet af sommeren, og efter seks ugers træning er jeg da begyndt at finde ud af det!

Peter Bruun Jørgensen:
- Der er nødt til at være en hovedansvarlig, og klubbens valg faldt på Søren. Sådan er det. Det er overhovedet intet problem for mig, for hverken under træning eller kamp føler jeg mig som assistent.

- Min force er at læse spillet og motivere spillerne individuelt. Indtil videre har vi aftalt, at jeg er den mest udfarende kraft, når det gælder angrebsspillet.

- Det er rigtigt, jeg læner mig sommetider tilbage i stolen og studerer defensiven. Efter mange år bag en forsvarsmur ved jeg godt lidt om, hvordan der bør dækkes op, tilføjer Haagen med et smil.

HÅNDBOLD-FAMILIER
Skulle det alligevel komme til at knibe for trænerkonstellationen, skulle det velsagtens være muligt at score et godt råd fra omverdenen.

Søren Haagens svoger er trods alt identisk med landstræner Jan Pytlick.

Og Peter Bruun Jørgensen har både brormand Klavs og svigerinde Rikke Hørlykke lige ved hånden i det sydfynske.

- Jeg ville da lyve, hvis jeg påstod, at jeg aldrig talte håndbold med Jan. Selvfølgelig snakker jeg jævnligt med familien, og hos os har håndbold altid været et dominerende tema. Hvis han kan give mig et godt råd, lytter jeg gerne. Jeg udsteder dog ingen garanti for, at vi altid er enige, bemærker Haagen.

- Jo tak, foretagendet Bruun Jørgensen har altid været et sted, hvor bølgerne kan gå højt i en intens håndbolddiskussion. Og der bliver absolut ikke snakket mindre, når jeg nu er havnet i samme klub som Rikke og Klavs, siger Bruun.

OUTSIDER TIL TOP 3
Hvad der kræves af resultater for at gøre de to fyre med den mistede karriere i rødt og hvidt til en succes som dametrænere, står der intet skrevet om.

- Klubben har ikke givet os kniven for struben ved at kræve en bestemt placering. Men vi er en del af underholdningsbranchen, hvor der til stadighed skal være fokus på GOG. Det skal nok lykkes, mener Haagen.

Peter Bruun Jørgensen:
- Der sker voldsomme omvæltninger i dansk kvindehåndbold i disse år. I den sammenhæng er det GOG's fordel, at sammenspillet er bevaret. Større har udskiftningerne i staben ikke været.

- Alle såkaldte håndboldeksperter har vel hold som Viborg, Slagelse og Ikast/Bording som favoritter til top 3. Men vi kan besejre dem alle, hvis vi spiller op til vort maksimale niveau.

Den fynske indgangsreplik til en ekstremt spændende sæson er onsdagens hjemmekamp mod Anja Andersens Slagelse i pokalturneringen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind