Ny IOC-præsident vil styrke kampen mod doping

Den internationale olympiske komités nye præsident, Thomas Bach, vil bruge flere penge i kampen mod doping

Dopingsyndere går måske en svær fremtid i møde.

Thomas Bach, IOC's nye præsident, vil i hvert fald styrke kampen mod doping. Det fortalte han onsdag på en konference om doping i sport i Sydafrika.

Han mener, at penge brugt på kampen mod doping skal ses mere som investeringer end som udgifter

- Vi har brug for mere specifikke testmetoder og mere videnskabelig research. Vi er nødt til at fokusere mere på videnskabelig research, siger Thomas Bach ifølge Reuters.

- På det her område bør vi være mere åbne over for nye måder at tænke på, fortsætter IOC-præsidenten på mødet, hvor verdens fremmeste dopingbekæmpere skal beslutte et nyt Wada-kodeks.

- Er det ikke tid til at finde ud af, om blodprøver og urinprøver virkelig er den optimale og bedste undersøgelsesmetode? Kunne der være andre testmetoder, som er mere troværdige, holdbare og effektive, og måske endda mindre påtrængende?

- Selv en meget bedre lovgivning er ikke tilstrækkeligt, siger Thomas Bach.

Før det kommende vinter-OL i russiske Sochi næste år vil IOC bruge rundt regnet seks millioner kroner på at teste atleter i ugerne op til OL. Og så vil IOC bruge langt flere penge under OL.

- Vi vil være smartere og hårdere end ved nogen tidligere OL. For at være helt ærlig, så er disse mange penge ikke udgifter, men snarere investeringer i vores idræt, fortsætter Thomas Bach.

Han mener, at det er nødvendigt at beskytte rene idrætsfolk, hvis idrætten skal overleve.

- Idrættens fremtid er meget afhængig af vores succes i kampen mod doping og andre former for manipulation og korruption. Vi er nødt til at beskytte rene atleter. Vi vil sikre retfærdige konkurrencer, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere