Dansk triatlet til tops i Thailand

Rasmus Petræus besejrede bl.a. to tidligere vindere af Ironman på Hawaii

PR-foto
PR-foto

24-årige Rasmus Petræus leverede søndag et af karrierens højdepunkter, da den danske triatlet vandt et Challenge-stævne i Phuket i Thailand på den halve ironmandistance - 1,9 km svømning, 90 km cykling og 21,1 km løb.

Den danske mester på sprintdistancen vandt stævnet i tiden fire timer og fem minutter, to minutter hurtigere end den italienske Alberto Casedei på andenpladsen. Blandt de besejrede var også to tidligere vindere af Ironman på Hawaii, australierne Pete Jacobs (der vandt på Hawaii i 2012) og Chris McCormack (2007 og 2010).

- Det var en helt fantastiske følelse at løbe først over stregen, og det er fantastisk, når det hele går op i en højere enhed. Det er jo lige nøjagtig derfor, jeg bruger så sindssygt mange timer på at træne, siger Rasmus Petræus i en pressemeddelelse.

Se også: Triatlon-Camilla: 12 dage på grænsen til at dø

- Jeg var først oppe af vandet efter svømningen, som er min favoritdisciplin, men specielt på cyklen fandt jeg ud af, at jeg havde en rigtig god dag. Jeg kontrollerede cykelløbet fra fronten og kom først ud på løbeturen, hvor jeg endegyldigt satte de to italienere, der lå tættest på mig.

- Det er en skøn måde at slutte sæsonen på, og det var fedt at få udbytte af den varmetræning, jeg har brugt tid på de sidste par uger. Samtidig er det et perfekt punktum på en sæson, hvor jeg har helliget mig den halve ironman-distance - og et perfekt afsæt til næste år, hvor jeg med en ny træner skal forsøge at tage endnu et skridt ind i verdenseliten, siger Rasmus Petræus endvidere.

0 kommentarer
Vis kommentarer