Rusland straffer otte atleter for doping

Seks russiske vægtløftere og to cykelryttere har fået karantæner for at snyde med doping.

Rusland er sandsynligvis godt i gang med at rydde op i landets store problemer med doping inden for sportens verden.

Det store land, der skal være vært for vinter-OL til februar og VM i fodbold i 2018, er tidligere blevet kritiseret for at gøre for lidt, når det kommer til at sætte en stopper for atleters snyd med ulovlige præparater.

Tirsdag blev seks mandlige vægtløftere og to kvindelige cykelryttere idømt karantæne for at indtage forbudte stoffer fra dopinglisten.

Vægtløfterne Evgeny Kolomiets og Yury Selyutin har fået 10 års karantæne, mens Mikhail Reznitchenko, Tejmur Alekserov og Dmitry Srybnyi ikke kan konkurrere med vægtstænger i de kommende to år.

Oleg Musokhranov er sluppet med tre måneders karantæne.

I april blev yderligere otte vægtløftere tildelt lange karantæner. Værst gik det dengang ud over over Denis Shiryakov, der blev idømt livslang karantæne.

De to cykelryttere Elena Bocharinkova og Yana Bezrukova har fået to års karantæne gældende fra den 10. juli i år.

Rusland er tidligere blevet beskyldt for at være at have en for blød kurs over for dopingsnydere. Flere antidoping-officials har gentagne gange de seneste måneder opfordret landet til at slå hårdere ned på snyd.

For flere år siden truede det internationale vægtløftningsforbund med at udelukke Rusland fra de største mesterskaber på grund af de mange dopingforseelser.

/ritzau/Reuters

0 kommentarer
Vis kommentarer