Saudi-Arabien dropper kvinder til Asian Games

199 mandlige atleter skal repræsentere Saudi-Arabien ved Asian Games. Ingen kvinder er fundet gode nok

Prins Abdullah bin Musaed bin Abdulaziz mener ikke, at Saudi Ararabien har en eneste kvindelig atlet, der er god nok til at komme med til Asian Games. (Foto: AP)
Prins Abdullah bin Musaed bin Abdulaziz mener ikke, at Saudi Ararabien har en eneste kvindelig atlet, der er god nok til at komme med til Asian Games. (Foto: AP)

Saudi-Arabien har droppet kvindelige atleter på det hold, som araberne sender til Asian Games i Sydkorea.

Menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch kritiserer Saudi-Arabien for at diskriminere kvinderne.

Den ultrakonservative oliestat forsvarer sig med, at ingen af landets kvindelige idrætsudøvere er dygtige nok til at komme med til Incheon, hvor de asiatiske mesterskaber foregår fra 19. september og to uger frem.

- Den nye præsident for vores olympiske komité (prins Abdullah bin Musaed bin Abdulaziz) har afvist at sende kvinder af sted blot for at deltage. De skal være i stand til at konkurrere.

- Vi vil sende kvinder på et fint niveau til OL i Rio de Janeiro, men ikke til Asian Games, siger generalsekretær i Saudi-Arabiens olympiske komité, Mohammed al-Mishal, til Reuters.

Se også: Sochi, nej tak: Norsk skakgeni overvejer afbud til VM-forsvar

Se også: OL-stjerne i nøgenskandale: Jeg var mindreårig

Generalsekretæren oplyser, at prins Abdullah bin Musaed bin Abdulaziz for længst har informeret den internationale olympiske komité, IOC, om den kontroversielle beslutning.

- Han ønsker ikke at se de kvindelige atleter slutte sidst hver gang. Han ønsker, at det skal gå rigtigt for sig, og det har han allerede fortalt til IOC-præsident Thomas Bach, siger Mohammed al-Mishal.

Saudi-Arabien sender 199 mandlige atleter til de kommende Asian Games.

0 kommentarer
Vis kommentarer