Ballade i USA: Flytter stjernekamp på grund af homolov

NBA har valgt at flytte deres årlige All-Star-kamp fra North Carolina på grund af en ny lov, der diskriminerer homoseksuelle i staten

All-Star-kampen skal ikke spilles i North Carolina alligevel. Foto: AP
All-Star-kampen skal ikke spilles i North Carolina alligevel. Foto: AP

Nogen mener, at sport og politik skal holdes adskilt. Det mener man i hvert fald ikke i NBA, verdens største og bedste basketballliga. For allerede inden den nye sæson dunkes i gang, meddeler NBA's top, at den årlige All-Star-kamp, der i år skulle have været afholdt i byen Charlotte i staten North Carolina, flyttes fra staten.

Det sker, fordi man i staten North Carolina har vedtaget en omdiskuteret og ifølge kritikere diskriminerende lov, der blandt andet forhindrer transseksuelle i at benytte offentlige toiletter. Og den slags love og værdier ønsker NBA ikke at støtte op om. Den omstridte lov, der går under navnet 'HB2', har nemlig skabt så negative vibrationer, at NBA ikke vil afvikle stjernekampen i Charlotte. NBA frygter, det vil ødelægge den gode stemning.

- Selvom vi anerkender, at NBA ikke kan bestemme lovgivningen i alle byer, stater og hele landet, hvor vi afvikler kampe, så tror vi ikke på, at vi på succesfuld vis kan afholde All-Star-festlighedern i Charlotte i klimaet i kølvandet på den nuværende lov, lyder det ifølge The New York Times i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: AP
Foto: AP

Ifølge New York Times skulle både NBA og Charlotte Hornets, klubben, der skulle have afviklet kampen, have gået til embedsmænd i North Carolina i håbet om at ændre loven. Men det kunne ikke lade sig gøre. Samtidig skulle NBA have sagt, at de håber, All-Star-kampen kan blive afviklet i Charlotte i 2019 med den forhåbning, at den diskriminerende lov er ændret inden da.

I North Carolina er guvernøren Pat McCrory irriteret på NBA. Ifølge ham ham sker der en form for sammensværgelse mod ham og hans stat.

- Sports- og underholdningsbranchen fejlfortolker vores love og skælder ud på folket i North Carolina bare, fordi de fleste i staten mener, at drenge og piger bør have adgang til deres egne toiletter på skolerne, i omklædningsrummene og i badene, uden det modsatte køn, siger han ifølge The New York Times.

I løbet af den kommende uge afslører NBA, hvor årets All-Star-kamp skal afholdes i stedet.

Basketball-stjerne anholdt for bar-slagsmål

NBA-legende indstiller karrieren efter 19 sæsoner

NBA-stjerne scorer kontrakt til 200 millioner om året

Superstjerne skifter til Golden State Warriors

I frit forfald: Se sportens forladte arenaer

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind