Bøde for at være hjemløs: Nu tilbyder Tøffe at betale

Den 52-årige hjemløse André Christiansen har fået opholdsforbud i Københavns Kommune og en bøde på 1000 kroner. Nu kan han få hjælp fra uventet kant - af den tidligere landsholdsspiller Stig Tøfting

Stig Tøfting betaler gerne André Christiansens bøde på 1000 kroner, hvis han bliver dømt i retten. Foto: Per Rasmussen
Stig Tøfting betaler gerne André Christiansens bøde på 1000 kroner, hvis han bliver dømt i retten. Foto: Per Rasmussen

Tre måneders forbud mod at opholde sig i Københavns Kommune og en bøde på 1000 kroner. Denne besked fik 52-årige hjemløse André Christiansen for godt 14 dage siden af politiet, da han lå og sov på gaden i København.

Det fortalte han om søndag morgen i 'Go' morgen Danmark'.

Her fortalte han, at han har boet hele sit liv i København, og at han ikke kan klare at opholde sig for længe ad gangen indendørs.

André Christiansen er blevet ramt af en tilføjelse til ordensbekendtgørelsen, der betyder, at politiet kan vurdere folk til at være utryghedsskabende, som kan ende ud i det noget omdiskuterede zoneforbud.

- Alt foregår stort set for mig i København - centreret omkring Nørreport Station. Der har jeg sygeplejerske, og der har jeg mine venner og omgangskreds, siger André Christiansen i 'Go' morgen Danmark'.

Den 52-årige hjemløse har valgt at klage, og derfor skal sagen for retten.

André Christiansens historie fik søndag den tidligere landsholdsspiller Stig Tøfting til tasterne på Facebook. I et opslag, som Ekstra Bladet har fået lov at bringe, tilbyder han at betale André Christiansens bøde, hvis han bliver dømt i retten.

Latterligt
Til Ekstra Bladet uddyber 49-årige Stig Tøfting, at han mener, at straffen til André Christiansen er urimelig.

- Jeg valgte at skrive dette opslag, fordi jeg synes, at det er latterligt.  

- Hvis han ikke ligger og er til fare for sig selv eller for nogen andre eller ligger på privat grund, så kan jeg ikke se problemet. Han er jo en af de hjemløse, der bor og lever på gaden, og det skal der være plads til, når de ikke generer nogen, siger han.

Stig Tøfting mener, at de forkerte mennesker kan blive ramt af loven, og derfor vil han gerne hjælpe André økonomisk med bøden, hvis det bliver nødvendigt.

- Jeg aner selvfølgelig ikke noget om Andrés økonomi, men jeg tænker ikke, at han har 1000 kroner til at betale bøden. Jeg synes, at det er forkert.

- Indtil reglerne bliver lavet om, kan han jo risikere at skulle betale, og så skal han ikke tænke over det. Det betaler jeg, siger Tøfting.

Den tidligere danske landsholdsspiller synes ligeledes, at André Christiansens forbud mod at opholde sig i København i tre måneder er helt ude i hampen.

- Hele forklaringen med, at han får forbud mod at opholde sig i København. Hvad går det ud på? Man skal ikke træde på dem, der ligger ned.

Vil gerne sige tak
André Christiansen påpeger i 'Go' morgen Danmark', at han ikke vil betale sin bøde, og at han ikke kommer til at overholde sit zoneforbud.

Jurist for Gadejuristen Maja Løvbjerg Hansen fortæller i 'Go' morgen Danmark', at André Christiansen ikke bryder loven, hvis han har et ærinde, i byen eksempelvis en interviewaftale, et lægebesøg og andet.

Maja Løvbjerg Hansen udtaler sig på vegne af André Christiansen og fortæller til Ekstra Bladet, at han er glad for folks varme tanker.

- Han er enorm glad over, at han møder så meget kærlighed fra alle steder - både på internettet og på gaden. Nu ser vi, hvordan sagen ender. Han vil gerne sige tak til alle, også Stig, fordi de tænker på ham, siger Maja Løvbjerg Hansen på vegne af André Christiansen til Ekstra Bladet.

Kæphøj Stig Tøfting: Dén ramte jeg lige i smasken

Overrasket Tøfting: - Spændende valg

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind