Cleveland og LeBron vinder NBA efter historisk comeback

LeBron James fører Cleveland Cavaliers til sin første NBA-titel nogensinde i historisk finaleserie

LeBron James og Cleveland Cavaliers blev NBA-mestre efter et historisk comeback. Det er klubbens første titel i dens 46 år lange historie. (Video: AP)

'Kong' LeBron James og Cleveland gør krav på tronen i verdens bedste basketball-liga, NBA.

Cleveland Cavaliers vinder dermed finaleserien 4-3 i kampe, efter at have været bagud 1-3. Det har intet hold tidligere formået i NBA's finaleserie.

Den syvende og sidste kamp blev natten til mandag dansk tid vundet 93-89 af Cleveland Cavaliers på Golden State Warriors' hjemmebane, Oracle Arena, i Oakland.

Med et minut tilbage af kampen var stillingen 89-89. Men Kyrie Irving sænkede en trepointsscoring, og på det efterfølgende angreb missede Stephen Curry.

Intet hold har vundet efter at have været bagud med 1-3 i finaleserien, men Cleveland kan slå den rekord med en sejr i Oakland på søndag. (Foto: AP) Anden sport Finaledrama komplet: LeBron fremtvinger afgørende NBA-finale

I de sidste sekunder af kampen begik Golden State fejl mod LeBron James, der sænkede et enkelt point, før jublen fra Clevelands spillere brød løs.

LeBron James, der i folkemunde bærer tilnavnet "kongen", viste sig endnu engang fra sin bedste side, da han i den altafgørende finale igen gik forrest for Cleveland.

Den store amerikaner satte 27 point på tavlen og leverede desuden 11 rebounds og 11 assister.

- Jeg var ikke god nok i de første to kampe i den her arena. Jeg gjorde alt, hvad jeg kunne for at forbedre mig. Jeg har været i stand til at levere et par spektakulære kampe til sidst. Vi har skrevet historie, jeg er lykkelig, siger LeBron James efter kampen til ESPN.

Sejren betyder, at Golden State, anført af Klay Thompson og Stephen Curry, ikke formår at fuldende sin fantastiske sæson, der har budt på rekordmange sejre i grundspillet, hvor 73 ud af 82 kampe blev vundet.

Særligt Thompson og Curry har fået hug, fordi de ikke har levet op til grundspillets høje niveau.

I andet quarter af finalekampen natten til mandag blokerede James en afslutning fra Stephen Curry, og efterfølgende mundhuggedes de to megastjerner i en sådan grad, at dommeren måtte skille dem ad.

LeBron James viste klassen og styrede Cleveland Cavaliers mod en reducering i finale-serien. (Foto: AP) Anden sport Clevelands stjerneduo puster nyt liv i NBA-finale

Det virkede som om, at det lykkedes James at komme under huden på Curry, der aldrig efterfølgende stemplede ind i finalekampen.

Curry endte med 17 point i en skuffende finaleserie for manden, der ellers med rekordmange stemmer tidligere på året blev kåret til NBA's mest værdifulde spiller.

Det er første gang nogensinde, at Cleveland Cavaliers vinder titlen.

Holdet var for ganske få år siden det dårligste hold i NBA, og derfor vakte det også opsigt, da LeBron James vendte tilbage til Cleveland, der i sin tid draftede ham til NBA.

LeBron James vendte nemlig hjem fra superholdet Miami Heat med et løfte om, at han ville hjemføre et mesterskab til Cleveland. Nu er James' ord blevet til virkelighed.

3 kommentarer
Vis kommentarer