Curlingherrerne tager fjerde VM-sejr i tæt kamp

Danmark besejrede Japan med 7-5 og er nu oppe på fire sejre inden tirsdag aftens møde med Sydkorea

Rasmus Stjerne og co. er inde i en god stime. Sejren over Japan var nr. fire i træk ved VM. (Foto: AP/Georgios Kefalas)
Rasmus Stjerne og co. er inde i en god stime. Sejren over Japan var nr. fire i træk ved VM. (Foto: AP/Georgios Kefalas)

Det danske curlinglandshold blander sig nu i topstriden ved VM i Schweiz, efter at skipper Rasmus Stjernes tropper tirsdag formiddag besejrede Japan med 7-5.

Det er Danmarks fjerde sejr i seks kampe, og dermed er danskerne med i forfølgerfeltet efter suveræne Canada, der fortsat er uden nederlag.

Mødet med japanerne blev en tæt forestilling, hvor Danmark efter sjette ende var bagud 3-5.

Danskerne udlignede dog omgående til 5-5 i syvende ende og formåede efterfølgende at lukke af for japanerne, der slet ikke kom på scoretavlen mere i kampen.

Japan havde ellers fordel af at have den sidste sten i måde ottende- og tiende ende, men danskerne vandt alligevel dem begge med 1-0 og dermed samlet 7-5.

Japan og Danmark lå før kampen side om side i tabellen med tre sejre hver, men med sejren giver Danmark foreløbig japanerne baghjul. Danskerne rykker op på siden af Norge, Sverige og USA, der alle har vundet fire gange.

VM-programmet fortsætter med yderligere tre afdelinger tirsdag. Danmark skal først i aktion i dagens sidste afdeling mod Sydkorea, hvor det danske hold ligner en klar favorit. Sydkoreanerne er foreløbig noteret for fem nederlag i lige så mange kampe ved VM.

0 kommentarer
Vis kommentarer