Dansk forvirring efter VM-drama: - Det var ikke fair

Den danske 49erFX-duo med Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen fik ingen medalje med fra VM, men de mener også, at utilregnelige vejrforhold gjorde konkurrencen unfair

Det blev ikke til en VM-medalje for Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, der blev nummer syv i medalrace og sluttede på en samlet femteplads. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Det blev ikke til en VM-medalje for Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, der blev nummer syv i medalrace og sluttede på en samlet femteplads. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Vejrforholdene var så vanskelige i vandet ud for Aarhus, at kvindernes medalrace i 49erFX burde have været afblæst.

Det mener danskerne Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, der blev nummer syv i medalrace og sluttede på en samlet femteplads.

- Lige nu er vi forvirrede over sejladsen. Det var desværre ikke helt fair, siger Katja Salskov-Iversen.

VM endte med en hollandsk sejr, efter at den førende østrigske båd kæntrede.

Netop den hollandske båd lå en overgang sidst i medalrace, men den sejlede sig op og krydsede målstregen som nummer to, hvilket var nok til at sikre VM-guldet.

- Hollænderne har gjort det mega godt, og de fortjener at vinde, men det er også synd for Østrig, der sejlede godt og førte. Vi var også selv ved at kæntre, siger Salskov-Iversen.

- Vinden skiftede, og der kom en stormbrise, så den hollandske båd, der lå sidst, pludselig førte hele stævnet. Så plejer man at afskyde en sejlads, men det gjorde man ikke her, tilføjer Jena Mai Hansen.

- Lige nu føler jeg, at sejladsen skulle have været afblæst, men det kunne man have gjort med mange sejladser undervejs i stævnet. Sådan er sejlads, og det er lige for alle.

- Der er fundet nogle vindere, og de har sejlet godt gennem hele stævnet, så tillykke til dem, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet ...

 

Den danske duo stillede til start i Aarhus som forsvarende verdensmestre, men de har ikke sejlet særlig meget sammen op til VM, da Jena Mai Hansen har deltaget i havkapsejladsen Volvo Ocean Race.

Derfor er de godt tilfredse med femtepladsen, og de nød også opbakningen fra en fyldt tribune på Aarhus havn.

- Det var fantastisk. Vi kan ikke beskrive, hvor fedt, det var.

- Vi er tilfredse med VM. Det var mere, end vi kunne forvente, og det var helt fantastisk, at vi fik den opbakning inde fra land, siger Katja Salskov-Iversen.

Sportschef i Dansk Sejlunion, Thomas Jacobsen, mener ligesom de to sejlere, at medalrace burde have været udskudt.

- Vi kan lytte med på radioen før starten, og her talte baneledelsen om, at vejret vil skifte, og de vil have sejladsen overstået, før det sker. Vejret skifter så, før sejladsen var færdig.

- Hvis det var mig, der var baneleder, så havde jeg stået med flaget i hånden. Men de valgte at gennemføre, og det kan de inden for rammen, så det må vi acceptere, siger Thomas Jacobsen.

Finalen i 49erFX havde deltagelse af to danske både, da også Ida Marie Baad og Marie Thusgaard var med.

De to aarhusianere havde dog stort set udspillet deres medaljechance, og de endte på en samlet syvendeplads efter en fjerdeplads i medalrace.

Se også: Fik skåret lægmusklen over: Nu jagter han dansk VM-guld

Se også: Se det her: Dreyer tæt på drømmedebut mod Liverpool

Se også: Kæmpe kollaps: OB ramte bunden med et brag

5 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere