Dansk talent sikrer EM-guld

Den danske bryder Rajbek Bisultanov vandt EM-guld i Rumænien, da han besejrede georgiske Lasha Gobadze

Rajbek Bisultanov sikrede dansk EM-guld. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Rajbek Bisultanov sikrede dansk EM-guld. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Den danske bryder Rajbek Bisultanov kunne søndag aften skrige jublen ud i rumænske Bukarest, da han vandt EM-guld i brydning.

Den 23-årige Herning-bryder med de tjetjenske rødder leverede en kraftpræstation, der umiddelbart efter fik ham til at løbe hallen rundt med det danske flag over sig i vild jubel.

Sejren kom i land, efter at Rajbek Bisultanov heroisk forsvarede sig i slutfasen mod Lasha Gobadze fra Georgien, da danskeren var foran 4-3.

Det lykkedes for Bisultanov at holde stand, og dermed vandt han finalen med samme cifre og kunne lade sig hylde efterfølgende.

Bisultanov kom bagud i første periode, men slog tilbage og vendte 0-1 til en 2-1-føring i den hektiske strid.

Bisultanov syntes ikke til at stoppe i perioden og øgede føringen til 4-1, inden de to brydere gik ind til anden og sidste periode.

Gobadze vidste, at tiden var knap, og georgieren lagde alle kræfter i en offensiv og fik reduceret til 3-4 i den dramatiske finale.

Med 45 sekunder igen var føring stadig dansk, og Bisultanov lagde alle kræfter i til sidst og formåede at sikre sig EM-titlen.

Danskeren blev finaleklar lørdag, da han besejrede Emrah Kus fra Tyrkiet, som i fjor vandt VM-sølv.

Her var der også tale om en tæt dyst, som sluttede 5-5, men Bisultanov blev kåret som vinder i den kamp, da han lavede den mest pointgivende detalje i kampen.

Se også: Superstjernen afslører særhed: - Jeg tænder virkelig på det

Se også: Legende stopper ud af det blå

Landingen går helt skævt for den 22-årige gymnast. Grab: Auburn University Anden sport - 8. apr. 2019 - kl. 22:39 Frygtelige billeder: Gymnast brækker begge ben

18 kommentarer
Vis kommentarer