Dansk union udlover stor dusør for stjålet OL-minde

Sejleren Thomas Jacobsen fik tirsdag stjålet uvurderligt OL-minde, som hans arbejdsgiver nu vil betale 10.000 kroner for at få tilbage

Thomas Jacobsen (tv), Jesper Bank og Henrik Blakskjær fejrer deres OL-guldmedalje i Sydney i 2000. Foto: Jens Dresling.
Thomas Jacobsen (tv), Jesper Bank og Henrik Blakskjær fejrer deres OL-guldmedalje i Sydney i 2000. Foto: Jens Dresling.

Dansk Sejlunion udlover nu 10.000 kroner og frit lejde til den, der returnerer et uvurderligt minde fra OL i Sydney i 2000 til rette ejermand, nemlig unionens sportschef, Thomas Jacobsen.

Der er tale om en såkaldt OL-pin – et emblem, som OL-medaljevindere kan fæstne på jakkereverset som bevis på deres bedrift. Jacobsens OL-pin blev stjålet, da en tyv tirsdag brød ind i hans parkerede bil i Aarhus.

Jacobsen vandt guld i soling ved Sydney-legene sammen med Jesper Bank og Henrik Blakskjær.

- Vi vil som forbund gerne sende et stærkt signal til vores sejlere og til vores omverdenen om, at en OL-medalje er en unik præstation, som skal hædres og anerkendes, siger Christian Lerche, direktør i Dansk Sejlunion, i en pressemeddelelse.

- Respekten for atleter og de symboler, der knytter sig til sporten, må ikke krænkes. Vi bakker derfor Thomas Jacobsen fuldstændig op i hans store ønske om at få dette personlige symbol tilbage.

En OL-pin har først og fremmest affektionsværdi, og derfor vil det være en endog rigtig god forretning for tyven at bytte den for dusøren på 10.000 kroner.

En OL-pin af den type, som Thomas Jacobsen mistede tirsdag. Denne pin tilhører Henrik Blakskjær, som var med i båden, da OL-guldet kom i hus i Sydney i 2000. Jacobsens pin har nummer 21857. Foto: Privatfoto.
En OL-pin af den type, som Thomas Jacobsen mistede tirsdag. Denne pin tilhører Henrik Blakskjær, som var med i båden, da OL-guldet kom i hus i Sydney i 2000. Jacobsens pin har nummer 21857. Foto: Privatfoto.
 

Mens atleternes medaljer for de flestes vedkommende ligger trygt og godt i bankbokse, bruger atleterne ofte deres OL-pin ved festlige lejligheder, fortæller Lerche.

- En OL-pin signalerer, at man som atlet er gået hele vejen både i forberedelser og i konkurrence. Atleten har ofret sig og vundet ikke kun sin egen og holdets skyld – men også for sportens og for nationens skyld, siger Lerche i pressemeddelelsen.

Thomas Jacobsen er som nævnt ansat som sportschef i Dansk Sejlunion, men den position har ingen betydning for, at unionen har besluttet at udlove en dusør, understreger Christian Lerche.

- Dette her handler om de værdier, vi repræsenterer med vores sport. Thomas Jacobsen er OL-guldvinder, og vi ville gøre præcis det samme for en hvilken som helst anden OL-medaljevinder, siger Lerche.

- Thomas har præsteret det ultimative topresultat i vores sport, og jeg vil kæmpe for enhver atlet, der går hele vejen.

Thomas Jacobsen har ikke selv haft noget med dusøren at gøre, fortæller han til Ekstra Bladet.

- Jeg efterlyste min pin på Facebook, og så blev jeg ringet op af Christian Lerche, som lovede at gøre noget for at få den tilbage, siger Thomas Jacobsen.

- Jeg er både beæret og rørt over, at det her har betydning for andre end mig. Jeg er glad for og positivt overrasket over det engagement, jeg oplever, siger Jacobsen.

Sammen med OL-pin'en mistede Thomas Jacobsen en computer, men alt andet indhold i den taske, som tyven slap væk med, er siden fundet og returneret.

Danskere i modvind i 49erFX ved VM i Aarhus

Den største danske OL-helt er død

Åh nej! Dansk medaljehåb diskvalificeret

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind