Danske Counter Strike-helte klar til finale-kampe i kæmpe turnering

Dansk e-sport-hold er videre fra gruppespillet i Counter Strike-turnering med førstepræmie på 200.000 dollar

Astralis er et af verdens bedste hold inden for CS:GO, og nu er de klar til knockoutkampene i en af verdens største turneringer, som afholdes i Las Vegas. Foto: Astralis.
Astralis er et af verdens bedste hold inden for CS:GO, og nu er de klar til knockoutkampene i en af verdens største turneringer, som afholdes i Las Vegas. Foto: Astralis.

De fem unge danskere på Counter Strike-holdet Astralis har natten til fredag dansk tid kvalificeret sig weekendens finalerunder ved turneringen Dreamhack Masters i Las Vegas i USA.

- Vi er først og fremmest glade for at sikre os play offbilletten allerede. Sejren betyder, at vi ikke skal spille fredag, hvor andre hold er ude i en alt eller intet-runde, men vi kan altså forberede os optimalt til finalespillet i weekenden, siger Astralis-spilleren Andreas ”Xyp9x” Højsleth i en pressemeddelelse.

De afgørende kampe afvikles i den legendariske MGM Grand Arena og forventes at tiltrække op til 5000 tilskuere.

Og muligvis kommer de til at overvære et rent dansk opgør mod landsmændene på holdet North, der senere fredag lokal tid har chancen for at kvalificere sig til finalerne.

- Uanset hvem, vi møder, bliver det virkelig tough, men vi har bevist, at vi kan slå alle, hvis vi holder fokus, så selvfølgelig går vi efter at nå finalen. Og at vinde den hvis vi når så langt, siger Andreas Højsleth.

Den samlede præmiepulje er på 450.000 dollar. Vinderholdet får 200.000 dollar eller cirka 1,4 millioner danske kroner.

Rejser Astralis hjem fra kasinobyen i Nevada med det beløb, er det holdets anden store gevinst i år.

I slutningen af januar vandt danskerne ELeague Major-finalen i USA. Med sejren fulgte en præmie på 500.000 dollar - eller næsten 3,5 millioner kroner.

E-sport ser for tiden ud til at vokse sig større og større. Flere professionelle danske hold i verdenseliten har tiltrukket sig stor opmærksomhed fra både publikum og investorer.

Se også: Efter triumfen: Danske eSports-stjerner på ny millionjagt

Se også: Se højdepunkterne: Danske eSports-stjerner knuser amerikanere

Se også: 18-årige Mads er flyttet hjemmefra: Vil leve af computerspil

Se også: Jubler over dansk kæmpe sejr: Som at vinde VM

44 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere