Danske curlingkvinder taber sidste VM-kamp i Silkeborg

Danmark måtte se sig besejret af Canada i 12. og sidste VM-kamp på hjemmebanen i Silkeborg fredag

Danmark har udspillet rollen ved VM. Foto: Henning Bagger.
Danmark har udspillet rollen ved VM. Foto: Henning Bagger.

De danske curlingkvinder sluttede VM i curling i Silkeborg af med et nederlag, da Canada sent fredag vandt 5-3 over Danmark.

Nederlaget til skipper Madeleine Dupont og hendes hold kom, efter at Danmark tidligere fredag formåede at besejre Finland 7-6.

Dermed blev status for Danmark en tredjesidsteplads efter tre sejre i 12 kampe, mens Sverige, Korea, Rusland, Schweiz, Kina og Japan er videre til slutspillet om medaljerne i Silkeborg.

Der var godt nok ikke andet end æren på spil for hverken Danmark eller Finland i næstsidste runde tidligere fredag, hvor begge mandskaber inden mødet havde tabt otte af de første ti kampe.

Alligevel gik kampen helt til tiende ende, hvor en flot dansk afslutning sikrede to point og dermed en smal sejr på 7-6.

Kampen var helt tæt, og halvvejs stod det 3-3, men en god finsk sjette ende satte for alvor pres på Danmark.

Nede 3-5 fik danskerne kun et enkelt point ud af syvende ende, men i ottende lykkedes det at stjæle en ende, hvor finnerne ellers havde sidste sten, og udligne til 5-5.

Finland bragte sig på 6-5 i niende ende, så Danmark havde sidste sten i den tiende og sidste ende. Og den fik danskerne fuldt udbytte af.

Det lykkedes at have de to bedste sten i huset og sikre en sejr på 7-6.

I den sene kamp fredag reducerede Danmark efter fjerde ende til 1-2, men Canada bragte sig foran 5-1 efter tre point i sjette ende, og Danmark formåede ikke at vende kampen til sin fordel.

Curlingkvinder udspiller medaljechance

Danske curlingkvinder får hul på bylden med to VM-sejre

Kedelig åbning på VM for Danmark