Danske roere åbner EM-finaledag med to sølvmedaljer

Jens Vilhelmsen og Emil Espensen overhalede en spansk båd på de sidste 500 meter og sikrede sig EM-sølv

De to danske roere Jens Vilhelmsen og Emil Espensen sørgede søndag formiddag for den første danske EM-medalje i år. Dernæst fulgte Aja Runge Holmegaard op med endnu en sølvmedalje.

Letvægtstoeren med Jens Vilhelmsen og Emil Espensen kom i mål som nummer to i finalen cirka tre og et halvt sekund efter vinderne fra Storbritannien.

Gennem hele finalen lå danskerne til en medaljeplads, men inden de sidste 500 meter så den ud til kun at blive af bronze. Siden øgede danskerne tempoet og passerede en spansk duo, som kom i mål halvandet sekund efter Vilhelmsen og Espensen.

På billedet ses Morten Jørgensen, Jacob Barsøe, Jacob Larsen og Kasper Winther. Jacob Søgaard ror nu med de tre andre i stedet for Jakob Larsen. (Foto: AP) Anden sport Guldfireren slutter sidst i sit heat i ny vægtklasse

Kort efter roede Aja Runge Holmegaard sig til en sølvmedalje i kvindernes letvægtssinglesculler. Hun sluttede seks sekunder efter vindende Anja Noske fra Tyskland.

Senere søndag er Danmark repræsenteret i en lang række finaler ved EM i Brandenburg. Blandt finaledeltagerne er Guldfireren samt OL-roerne Juliane Elander Rasmussen og Anne Lolk.

0 kommentarer
Vis kommentarer