Danske verdensmestre var i livsfare: Jagtet af bjørn under træning

De danske verdensmestre i orienteringsløb, Søren Bobach og hans søster Ida Bobach, fik sig forleden en slem overraskelse under en træning i Canada

Se videoen fra Søren Bobechs møde med bjørnen her (Foto: Søren Bobech)

Det danske søskendepar Ida og Søren Bobach fik sig en slem overraskelse, da de i sidste uge trænede orienteringsløb i de canadiske skove nær Whistler.

De to eliteløbere var inviteret til Canada for at holde et oplæg om dansk orienteringsløb, men turen bød på mere spænding, end de to havde håbet på, da de efter oplægget tog på træningsløbetur i den canadiske natur.

- Jeg løb af sted først med min søster og en kammerat nogle minutter bag mig, fortæller Søren Bobech til Ekstra Bladet.

Efter få minutters løb fornemmede han, at noget løb efter ham:

- Der er noget, der bevæger sig bag mig. Det undrede mig, fordi jeg vidste, at min søster og kammerat løb længere bagude og ikke burde have indhentet mig. Da jeg vender mig om, ser jeg bjørnen.

Fik det hele på video
Den rutinerede løber har tidligere mødt alt fra elge til vildsvin på sine utallige turer i naturen i ind- og udland. Alligevel handlede han roligt, da det værste chok havde lagt sig.

- Jeg stopper op, da jeg opdager den. Jeg ved godt, jeg ikke kan løbe fra den, så jeg stopper op og forsøger at skræmme den væk, mens jeg råber til de andre for at advare dem, fortæller Søren, der imens han råber og skriger forsøger at gøre sig stor for at skræmme den potentielt livsfarlige bjørn væk.

- Da jeg kigger nærmere på den, virkede det, som om den var mere nysgerrig end aggressiv. Den har måske været overrasket over, hvorfor jeg løb rundt derude. Men man reagerer instinktivt, når man opdager, at en bjørn, der potentielt kan dræbe dig, følger efter dig, fortæller den dobbelte verdensmester.

Efter mødet med Søren, luskede bjørnen tilbage, hvor den kom fra. Her løb den ind i Ida Bobach, der også slap med forskrækkelsen.

Næste mål for de to talentfulde danskere er et stort internationalt stævne i Sverige i weekenden, hvorefter sidste løb finder sted 31. oktober. Her løber DM af stablen, hvor det danske søskendepar er blandt favoritterne.

Se Sørens optagelser af det tætte møde med bjørnen øverst i artiklen.

48 kommentarer
Vis kommentarer