Dansker får 15 måneders karantæne for doping

Curlingspilleren Helle Simonsen får en sjælden dopingdom for indtagelse af naturmedicin

Helle Simonsen (i midten) med sine danske holdkammerater under OL i Sochi. (Foto: AP)
Helle Simonsen (i midten) med sine danske holdkammerater under OL i Sochi. (Foto: AP)

Den danske curlingspiller Helle Simonsen er af det internationale curlingforbund, WCF, blevet idømt 15 måneders karantæne for at bryde dopingreglerne.

Det skriver insidethegames.biz.

31-årige Simonsen er testet positiv for androstane, der står på WADA's liste over forbudte stoffer, tilbage i november under EM.

Forsvaret har hele tiden gået på - både fra hende og fra Dansk Curling Forbund - at Helle Simonsen i forsøget på at blive gravid tog et naturmiddel, der indeholdt det forbudte stof.

Helle Simonsen lider som fem-ti procent af alle kvinder af Polycystisk ovariesyndrom (PCO), der kan gøre det svært at blive gravid.

Præsidenten for det internationale curlingforbund, Kate Caithness, har tidligere sagt, at hun har været skuffet over Simonsens positive test, men at hun samtidig har udtrykt håb om, at spilleren ville blive kendt uskyldig.

Det er det såkaldte Independent Panel under WCF, der har dømt hende. Man har tilføjet, at man er klar over, at Helle Simonsen ikke havde intention om at tage et præstationsfremmende medikament. Men hun har stadig overtrådt dopingreglerne, og derfor skal hun straffes.

Karantænen træder i kraft med virkning fra 12. februar, hvor hun blev midlertidigt suspenderet.

Fjerdepladsen, som hun erobrede med Danmark ved EM i 2015, er blevet annulleret.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Dansk Curling Forbund - dog uden held.

42 kommentarer
Vis kommentarer