Den forbudte liste offentliggjort: Topper med 69 doping-skandaler

I årets otte første måneder gik flere hundrede sportsfolk i dopingfælden. På listen findes naturligvis sportsgrene med en lang dopinghistorie, men førstepladsen overrasker nok mange

Jarrion Lawson blev knaldet for doping tidligere i år. Det er et af mange tilfælde i atletikken, der er nummer to på listen oer sportsgrene, hvor der er flest positive doping-tests. Foto: AP
Jarrion Lawson blev knaldet for doping tidligere i år. Det er et af mange tilfælde i atletikken, der er nummer to på listen oer sportsgrene, hvor der er flest positive doping-tests. Foto: AP

Doping i topsport har eksisteret lige så længe som lysten til at vinde.

De senere år har adskillige sportsgrene taget store skridt i kampen mod de forbudte stoffer, men flere udøvere kan ikke holde sig på måtten.

Det viser en opgørelse over dopingsager fra nytår og til udgangen af august foretaget af MPCC, der er sammenslutningen af professionelle cykelhold, der sammen kæmper for større gennemsigtighed og en renere cykelsport.

De fokuserer naturligvis på cyklingen, der trods sin blakkede fortid kan fremvise et ganske pænt resultat med blot seks dopingtilfælde - hvilket placerer sportsgrenen på en delt 11.-plads sammen med svømning.

Her skal nævnes, at sagen mod Chris Froome er ikke med, da den blev afvist af den internationale cykelunion, UCI, og derfor aldrig blev en reel dopingsag.

Af de seks tilfælde kan der yderligere oplyses, at ingen af dem er fra øverste niveau, WorldTouren, og blot en enkelt fra næstøverste niveau, Pro Continental.

Øverst på listen er baseball med 69 dopingsager. Overraskende for mange - men for folk med indsigt i dopinghistorie kommer det ikke uventet.

Selv om baseball-sporten hverken er kendt eller udbredt i Europa, så har den primært nordamerikanske sport en lang tradition for doping med anabole steroider og væksthormoner.

Tæt efter baseball følger ikke overraskende atletik som den idrætsgren med flest dopingtilfælde. I alt 63 tilfælde er registret her, mens afstanden ned til tredjepladsen, vægtløftning, er lidt større. Her er 40 tilfælde indtil nu i år.

Herefter følger amerikansk fodbold (26) og ridning (24), hvor det er hestene, der står for forseelserne.

Idræstgrene med flest dopingsager

1. Baseball 69
2. Atletik 63
3. Vægtløftning 40
4. Amerikansk fodbold 26
5. Ridning 24
6. Boksning 15
7. Crossfit 14
8. Rugby 13
9. MMA 10
10. Fodbold 9
11. Cykling 6
11. Svømning 6
13. Basketball 5
13. Brydning 5
15. Cricket 4
15. Tennis 4
15. Skiskydning 4
15. Judo 4

Antallet af dopingsager fra 1. januar til 31. august 2018

Se også: Stort VM-drama: Guldvinder besvimede under dopingkontrol

Se også: Kæmpe doping-farce: Rusland lukket ind i varmen

Se også: Tidligere verdensmester knaldet for doping

43 kommentarer
Vis kommentarer