Den vildeste nytårsfest: Klar til VM-finale efter fantom-lukning

Gary Anderson sendte flere tusinde tilskuere på den anden ende, da han med en vanvittig lukning grundlagde sin sejr i semifinalen ved VM i dart

Gary Anderson er klar til VM-finalen efter overlegen sejr over Jelle Klaasen. (Foto: AP)
Gary Anderson er klar til VM-finalen efter overlegen sejr over Jelle Klaasen. (Foto: AP)

Den er ikke på OL-programmet, og de hårdeste kritikere vil måske mene, at der ikke er tale om en sport, men snarere en bodega-disciplin.

Det synspunkt vil Gary Anderson formentlig være uenig i. Han har gjort dart til en levevej, og i øjeblikket er han ved at forsvare sin VM-titel i Alexandra Palace i London.

Og noget kunne tyde på, at han får succes med den mission. I al fald er den 45-årige herre stadig med i turneringen, hvor der søndag afvikles finale.

Det står klart, efter at Anderson lørdag gjorde kort proces mod hollandske Jelle Klaasen i den ene semifinale. Pilen pegede ganske enkelt kun i en retning i den duel, hvor den skotske favorit tog sejren med cifrene 6-0 i sæt.

Kampens helt store højdepunkt kom allerede i tredje parti af første sæt, hvor Anderson præsterede at lukke ved hjælp af bare ni pile. Hurtigere og bedre kan det ikke gøres, og publikum gik da også fuldstændig amok i takt med, at chancen for at fuldføre bedriften blev større og større.

Den populære brite, der i øjeblikket rangerer som nummer to i verden, blev ganske enkelt båret frem, da han satte de tre sidste pile på skiven. Og til sidst lød et kæmpe brøl fra den enorme mængde af tilskuere.

Se den vanvittige lukning fra Anderson her:

Tilbage stod Klaasen. Udspillet og ude af stand til at svare igen. Derfor må han modsat Anderson sande, at det var tid til at forlade paladset i den engelske hovedstad.

Her vil dørene igen slås op søndag, når finalen afvikles foran en udsolgt sal. Og de fremmødte kan formentlig se frem til en tættere dyst i turneringens sidste kamp.

Andersons modstander er således englænderen Adrian Lewis, der i øjeblikket er placeret som nummer fem på verdensranglisten. 14 pladser foran Jelle Klaasen, der lørdag fremstod som et let offer.

I sin semifinale slog den engelske finalist Raymond van Barneveld, der ellers havde leveret turneringens helt store overraskelse ved at sende nummer et på verdensranglisten, Michael van Gerwen, ud tidligere på ugen.

14 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere