Annonce:
Annonce:

Dette guldbillede vækker opsigt

Den amerikanske fægter Race Imboden gik på knæ for at markere utilfredshed med blandt andet præsident Trump under afspilningen af nationalmelodien under de panamerikanske lege

Race Imboden med sin egen protest mod Trump. Foto:
Race Imboden med sin egen protest mod Trump. Foto:
Annonce:

Football-spilleren Colin Kaepernick startede trenden, da han i 2016 først sad og senere knælede under afspilningen af den amerikanske nationalmelodi.

Siden er andre kommet til med gestussen, der bliver brugt som protest mod præsident Donald Trump og den politiske kurs i landet.

I weekenden indtraf den seneste begivenhed så under de panamerikanske lege i Lima i Peru.

Her valgte fægteren Race Imboden at knæle på medaljepodiet under afspilningen af 'Star Spangled Banner', da han sammen med sine holdkammerater blev fejret for guldet i holdkonkurrencen.

'Vi må kræve forandring.'

'I denne uge er jeg beæret over at repræsentere USA ved de panamerikanske lege, hvor jeg har vundet guld og bronze. Min stolthed er dog mindsket på grund af de mange mangler i vores land, som står mit hjerte så nært.'

Annonce:

'Racisme, våbenlov, dårlig behandling af immigranter og en præsident, der spreder had, topper listen.'

'Jeg har valgt at ofre mit øjeblik på toppen af podiet i dag for at skabe opmærksomhed om sager, jeg synes skal tages op. Jeg opfordrer andre til venligst at benytte jeres platforme til at udøve indflydelse og skabe forandring,' skriver Imboden på sin Twitter-profil.

Det lader dog ikke til, at budskabet er trængt igennem til Donald Trump, der ikke har bemærket sagen. Men den amerikanske olympiske komité har bekendtgjort, at ledelsen vil granske episoden for at finde ud af, om den skal have konsekvenser for den 26-årige fægter.

Mark O. tager vild beslutning: Forlader alt

Kæmpe fadæse: Taber på helt vanvittig detalje

Spillede 50 minutter med sprængt testikel

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: