Annonce:
Annonce:

Dobbeltsculler bliver næstsidst trods god start

Det så længe lovende ud, men Anne Lolk Thomsen og Juliane Rasmussen sluttede næstsidst i VM-finalen

Juliane Rasmussen (forrest) og Anne Lolk Thomsen faldt tilbage mod slut og endte næstsidst i VM-finalen. (Foto: Jens Dresling)
Juliane Rasmussen (forrest) og Anne Lolk Thomsen faldt tilbage mod slut og endte næstsidst i VM-finalen. (Foto: Jens Dresling)
Annonce:

Det blev ikke til danske medaljer ved VM i roning lørdag, da sidste danske båd på dagen, dobbeltsculleren med Anne Lolk Thomsen og Juliane Rasmussen, blev nummer fem ud af de seks både i finalen.

Guldet blev vundet af New Zealand, mens sølv og bronze gik til henholdsvis Storbritannien og Sydafrika.

I semifinalen klemte Anne Lolk Thomsen og Juliane Rasmussen båden ind på den finalegivende tredjeplads blot et halvt sekund foran Irland, så danskerne var langt fra medaljefavoritter lørdag.

Ny dansk finaleplads og OL-billet ved VM i roning

Men danskerne kom flot fra start i et meget tæt felt, hvor fem af de seks både i front lå inden for et sekund, da 500-meter-mærket blev passeret. Kun Canada syntes hægtet af.

Annonce:

Halvvejs lå danskerne nummer fem, men der var stadig kun halvandet sekund op til medaljer. Danskerne roede sig dog længere og længere væk fra medaljepladserne på den sidste halvdel.

I mål var der godt 3,5 sekunder fra Sydafrika på bronzepladsen ned til Danmark, mens Canada med en flot slutspurt pressede sig inden på fjerdepladsen.

Dansk toer uden styrmand sikrer OL-billet med VM-finale

På forhånd var målet om en OL-billet sikret, da finalepladsen automatisk giver en billet til Rio de Janeiro næste sommer.

Søndag skal den danske Guldfirer i vandet til VM, og her er der gode chancer for en dansk medalje i finalen efter overbevisende roning i både indledende heat og semifinale.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

LIGE NU

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: