Dødsulykke rystede sporten: Nu afslører vennerne uhyggelige detaljer

John Fisher blev sandsynligvis slået bevidstløs, inden han faldt over bord i Volvo Ocean Race. Dårlige vindforhold vanskeliggjorde det, der skulle vise sig at blive en mislykket eftersøgning

John Fischer mistede livet, da han under Volvo Ocean Race faldt over bord. Foto: Konrad Frost
John Fischer mistede livet, da han under Volvo Ocean Race faldt over bord. Foto: Konrad Frost

Han var ikke ved bevidsthed, da han sank mod dybet kort før solopgang.

En bom eller et storsejl havde slået John Fisher ud af kurs. Ude af stand til at forhindre faldet.

Sådan beskriver besætningsmedlemmer på Team Sun Hung Kai/Scallywag den tragiske ulykke, som mandag kostede den 47-årige brite livet under Volvo Ocean Race.

Det fremgår af en pressemeddelelse, den verdenskendte kapsejlads har udsendt på sin hjemmeside.

Det er teamets manager, Tim Newton, der for første gang, siden tragedien indtraf, sætter ord på forløbet. Det gør han på baggrund af samtaler med mandskabets kaptajn, David Witt, og navigatøren Libby Greenhalgh.

- Det er den værste situation, du kan forestille dig. Vi er sønderknuste på vegne af Johns familie og venner. Jeg ved, at det især for David er hårdt. Han har mistet sin bedste ven. Det er frygteligt, siger Newton.

Ulykken fandt sted omtrent 2200 kilometer vest for Kap Horn under syvende etape af Volvo Ocean Race. Kraftige vinde og regn gjorde det svært at navigere.

Artiklen fortsætter under billedet ...

John Fisher under en sejllads i oktober sidste år. Ved denne lejlighed gik turen fra Alicante til Lissabon. Foto: Jeremie Lecaudey
John Fisher under en sejllads i oktober sidste år. Ved denne lejlighed gik turen fra Alicante til Lissabon. Foto: Jeremie Lecaudey
 

Ikke i havn endnu
Omtrent 15 minutter før solopgang gik det galt. John Fisher var i styrehuset på dækket, men frigjorde sig kortvarigt fra sit tøjre, da han skulle fastgøre et af sejlene.

Men da storsejlet bevægede sig kraftigt i takt med et kraftigt vindstød, blev han ramt af hele hele sejl-systemet, der slog ham over bord.

Den øvrige besætning blev hurtig klar over uheldet, men de vanskelige vejrforhold gjorde det til en stor udfordring at få båden under kontrol og vende om.

Det officielle maritime alarmberedskab blev informeret, og en større redningsaktion blev sat i værk. Men efter adskillige timers forgæves søgen, opgav man håbet for at finde Fisher.

Derfor er det på tragisk vis en decimeret besætning, som stadig er ved at finde vej til land. Team Sun Hung Kai/Scallywag er således endnu ikke kommet i havn som følge af de udfordrende vejrforhold.

- Situationen er ikke ovre for holdet endnu. Betingelserne på havet er ekstremt udfordrende lige nu med hårde vinde, og udsigterne for de næste dage fortæller, at det bliver værre. Vores eneste fokus er derfor at få mandskabet sikkert i havn, siger Newton.

- Når vi har gjort det, har vi tid til at gå mere i dybden med evalueringen og sikre, at samtlige erfaringer, vi kan gøre ud fra det, der skete med John, vil tilfalde holdet i forsøget på at komme videre, siger han.

- Det vil være et stort eftermæle til John, der brugte så meget af sin tid på at videregive sin lærdom fra et liv på havet til de yngste sejlere på vores hold, lyder det fra Newton.

Aldrig set før: Kevin-hyldest i helt nyt Formel 1-format
Michaela er kvindelig Counter-Strike-stjerne: Vi er blikfanget