Dybt forundret over danskere: Kom hjem!

Det europæiske OL-kvalifikationsstævne i boksning finder lige nu sted i London, hvoraf flere danske boksere deltog i løbet af weekenden til stor forundring for Dansk Idrætsforbund 

Weekenden er netop gået på hæld, og det samme kan man sige om den danske deltagelse ved OL-kvalifikationsstævnet i boksning i London.

Søndag var anden dag, hvor bokserne mødte hinanden i ringen, og her boksede det nye danske stjerneskud Nikolai Terteryan sig videre til næste runde.

Egentlig skulle Nikolaj møde hviderussiske Dzmitry Asanau mandag, der skulle sikre ham en direkte billet til OL, men den afgørende kamp er imidlertid sat på standby, da IOC i løbet af mandagen har suspenderet turneringen.

Melissa Mortensen er en af de danske boksere, der lige nu befinder sig i London under en OL-kvalifikationsturnering, og det kommer bag på DIF. Arkivfoto: Michael Bager.
Melissa Mortensen er en af de danske boksere, der lige nu befinder sig i London under en OL-kvalifikationsturnering, og det kommer bag på DIF. Arkivfoto: Michael Bager.
 

Ekstra Bladet var, inden denne beslutning blev truffet, i kontakt med Danmarks Bokse-Union (DaBu), der i første omgang ikke havde nogle betænkeligheder ved fortsat deltage i turneringen, om end de danske myndigheder har opfordret alle danskere til at vende hjem grundet coronavirussen.

Her svarede DaBus bestyrelsesformand, Lars Brovil, følgende:

- Det er en stor turnering, og bokserne har været afsted i godt og vel tre uger, da de også har opholdt sig i træningslejr i Sheffield inden. Bokserne får lægetjek hver dag, og vi er i løbende kontakt med DIF om de danske myndigheders retningslinjer.

- Vi har gjort det op til den enkelte bokser at beslutte, om vedkommende vil rejse hjem eller ej. Det er 100 procent op til dem selv at vurdere.

- OL-kvalifikationen er vigtig, da der kun er en deltager for hvert land. Det står jo til trone, så det har lidt en anden værdi. Jeg håber derfor, at vi kan få sendt danske boksere afsted, som når igennem nåleøjet hele vejen til OL I Tokyo. Der er simpelthen noget fantastisk over at få lov til at gå sammen med den danske delegation til OL, siger Lars Brovil.

Ville blive

Også landstræner og Sportschef hos DaBu ,Thomas Kyø, var fortrøsningsfuld, da Ekstra Bladet ringede ham op via en direkte telefonforbindelse til London.

- Der er en helt anden virkelighed her. Vi følger selvfølgelig med i, hvordan det går i Danmark, men Storbritannien er ikke lukket ned på samme måde, fortæller landstræneren.

- Vi passer jo på hinanden, men vi regner med at blive til slutningen af marts, hvor turneringen er afsluttet.

Søndag var Melissa Mortensen også en tur i ringen, hvor modstanderen var bronzevinderen fra EM i 2018. En kamp hun i øvrigt tabte.  Foto: Harry Murphy.
Søndag var Melissa Mortensen også en tur i ringen, hvor modstanderen var bronzevinderen fra EM i 2018. En kamp hun i øvrigt tabte. Foto: Harry Murphy.
 

Adspurgt om hvordan den danske boksetrup ville vende hjem, forventede landstræneren, at det nok skulle kunne lade sig gøre 'på en eller anden måde' med henvisning til, at flytrafikken stadigvæk fungerer. 

Men den forestilling holdt ikke længe. Ekstra Bladet ringede administrerende direktør hos Dansk Idrætsforbund op, og her fik piben en helt anden lyd.

- Efter I(Ekstra Bladet, red.) har gjort opmærksom på situationen med DaBu, er vi I kontakt med dem, og vi opfordrer dem til at vende hjem med det samme, siger administrerende direktør hos DIF Morten Mølholm.

- Vi tager naturligvis Udenrigsministeriets anbefalinger alvorligt, og vi er i gang med at sørge for, at de kommer hjem hurtigst muligt, uddyber han.

Den melding fik DaBu til at handle en smule anderledes. Ifølge bestyrelsesformanden arbejder de i øjeblikket hastigt på at få bokserne hjem.

'Vi følger naturligvis de nye anvisninger og finder løsning for hjem transport hurtigst og straks muligt - frem til der er fundet holdbar og sikker hjemtransportløsning - forbliver det danske hold i turneringen', skriver Lars Brovil i en sms. 

'IOC afholder møde og pressekonference om emnet senere i dag - uagtet outcome af dette - er vi ved at finde løsning på at få holdet hjem'.

Midt i maj afholdes endnu et kvalifikationsstævne i boksning i Paris, hvor der altså igen er mulighed for at bokse sig videre til  OL i Tokyo. Hvis det nogensinde bliver afholdt.

Den Internationale Olympiske komités (IOC) boksegruppe, der arrangerer kvalifikationsstævnet har i disse minutter netop besluttet, at stævnet skal afholdes uden tilskuere.

I løbet af weekenden var der mulighed for at følge med i turneringen fra tilskuerrækkerne.

Beslutningen kommer af hensynet til atleternes sundhed.

342 mandlige og kvindelige boksere fra 60 lande kæmper i skrivende stund om de 77 olympiske pladser.

Der er pt. planlagt 53 kampe i turneringen, der skal bokses i løbet af mandagen. 

Coronakrise kan koste dyrt: Karrieren står på spil

Fodbolddirektør: EM skal flyttes

WTA aflyser alle tennisturneringer inden maj