Flemming Toft: EM-triumfen var det største

Tv-kommentatoren måtte tænke en ekstra gang over sit stop på TV 2, da sportschefen ville beholde ham

Flemming Toft: Derfor stopper jeg

Når februar slutter, og foråret tager over, pakker Flemming Toft sine ting og forlader TV 2.

Næsten 27 og et halvt år efter, han var med til at starte stationen op i 1988.

Det er slut, og det har kommentatoren det ganske fint med.

- Ja, jeg har det fint. Det er min egen beslutning, og det gør altid lidt bedre. Men jeg må indrømme, at det er underligt. Men sådan vil det jo nok altid være, siger han til Ekstra Bladet.

Toft, der egentlig blev uddannet med fokus på international politik, har beskæftiget sig med sport i en menneskealder og er blevet synonym med eksempelvis landskampe i fodbold, slutrunder og OL.

- Beslutningen blev truffet allerede i efteråret. Men det var vigtigt for mig at få TV 2 Sport i gang, inden jeg stoppede. Det er den så kommet nu, og jeg har været en del af processen i at lancere og promovere den, fortæller han.

Ingen planer om comeback
Det er dog ikke slut. Slet ikke, selvom Toft er blevet 66 år.

- Det altoverskyggende for mig er flere småprojekter, jeg har, som skal føres ud i livet. Derfor passer det rigtig godt lige nu.

- Er der nogen chance for, at man kommer til at opleve dig som kommentator igen?

- Det tror jeg sgu ikke. Det kan godt blive trættende at høre sin egen stemme. Men det har været en lang og fin tur. Jeg har fået mange store oplevelser, og jeg har været med til det hele. Det er fint nok, nu skal jeg prøve noget andet, siger manden, der ikke kan komme uden om at høre udtrykket 'hut-li'hut' i forbindelse med den lange karriere på alverdens fodboldstadions.

Tv-legende forlader TV 2

Udtrykket stammer fra EM-finalen i 1992 i Göteborg, da han i selskab med Preben Elkjær kommenterede EM-finalen mellem Danmark og Tyskland. Netop den turnering vil af gode grunde altid stå som et højdepunkt.

'92 - et højdepunkt
- Det er klart, at '92 var et højdepunkt. Men jeg vil sige, at hele processen med TV 2, at bygge stationen op har været en rigtig sjov opgave med store udfordringer undervejs.

Sådan her, som tv-kommentator, har danskerne lært Flemming Toft at kende. Her ses han med Erik Rasmussen. (Arkivfoto: Lars Poulsen)
Sådan her, som tv-kommentator, har danskerne lært Flemming Toft at kende. Her ses han med Erik Rasmussen. (Arkivfoto: Lars Poulsen)
 

- Jeg har mødt utallige gode mennesker, og jeg har fået et fantastisk forhold til mange medkommentatorer, siger han og nævner blandt andre Elkjær, Michael Laudrup, Jan Mølby og Frank Arnesen.

Til TV 2's hjemmeside siger sportschef Frederik Lauesen blandt andet:

- Det er en institution, der takker af, og jeg tillader mig på danskernes vegne at sige tak for det fantastiske selskab, siger Lauesen, der forsøgte at holde fast i Toft.

- De prøvede da at overtale mig. Sportschefen især. Og det er jeg da meget glad for. Det betød, at jeg skulle tænke endnu mere over det, siger han.

Her kan du se Toft forklare om 'Huttelihut', EM-finalen samt en fantastisk anekdote om Preben Elkjær

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter