Flyvende LeBron James fører Cleveland til ny finalesejr

Cleveland er foran 2-1 i finaleserien mod Golden State Warriors efter en ny stor præstation af LeBron James

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Med stjernespilleren LeBron James i hovedrollen har NBA-klubben Cleveland Cavaliers spillet sig i front med 2-1 i finalen mod Golden State Warriors.

Natten til onsdag dansk tid tegnede James sig for 40 point, da Cleveland hjemme vandt med 96-91 og tog sin anden sejr i træk i finaleserien.

LeBron James er nu oppe på 123 point efter de tre første kampe. En sådan pointstime har ingen tidligere præsteret i de tre indledende opgør i en finaleserie.

- Jeg ved ikke, om jeg kan fortsætte med at producere så høje scoringstal, men jeg vil forsøge at gøre alt, hvad mit hold har behov for, siger James ifølge nyhedsbureauet AFP.

Cleveland var foran igennem hele den tredje finale og havde en overgang et forspring på 20 point, inden Golden State kom tilbage mod slutningen af kampen.

Det var lige ved at blive spændende, da Golden States' topscorer Steph Curry med en trepointscoring reducerede til 91-94, men James afblæste gæsternes comeback ved at score på to straffekast.

- Det sidste halvandet minut skal vi lære af, påpeger LeBron James.

Cleveland Cavaliers har med sejren også statistikken på sin side. Det hold, der vinder den tredje kamp og bringer sig foran med 2-1, vinder finaleserien samlet i 84 procent af tilfældene.

NBA-finalen spilles bedst af syv kampe. Det hold, der først når fire sejre, tager titlen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+