Fodboldstjerne var med i reality-program: Jeg skælver, jeg er forfærdet

Den franske europamester og tidligere Arsenal-stjerneangriber Sylvain Wiltord var blandt deltagerne i det franske reality-program Dropped

Sylvain Wiltord (nr. 11) var med i programmet 'Dropped', der endte tragisk mandag, da to helikoptere styrtede ned og dræbte ti personer (Foto: AP)
Sylvain Wiltord (nr. 11) var med i programmet 'Dropped', der endte tragisk mandag, da to helikoptere styrtede ned og dræbte ti personer (Foto: AP)

Frankrig er i sorg. Mandag styrtede to helikoptere ned i Argentina og dræbte i alt ti personer herunder otte franskmænd, der var i landet i forbindelse med optagelserne til reality-programmet 'Dropped'.

Blandt de dræbte var gigantiske sportsstjerner som den tredobbelte OL-medaljetager i svømning fra legene i London 2012, den 25-årige Camille Muffat. Derudover mistede også den 57-årige sejler Florence Arthaud og den 28-årige olympiske bokser Alexis Vastine livet.

Den olympiske mester Florence Arthaud betragtes som en af verdens bedste sejlere - en kvinde, som nåede til tops i en sportsgren, der tidligere var totalt domineret af mænd. Alexis Vastine fik bronze ved OL i Beijing i 2008.

- Camille var en sky og reserveret person. Hun levede et diskret liv. Men hun var altid klar til et godt grin. Fransk sport har mistet en stor mester, siger en anden olympisk guldvinder Amaury Leveaux om kollegaen Camille Muffat.

Hun har desuden tweetet flere gange om ulykken inklusive dette billede af den nu afdøde Muffat.

- Vi savner dig allerede, kære.

Med til programmet var op til flere andre franske sportstjerner, der nu er efterladt af en tung sorg og tilstand af chok, mens de prøver at kapere, hvad der skete, mens de var med til optagelserne på overlevelsesprogrammet 'Dropped'.

- Jeg er i sorg over mine venner, jeg skælver, jeg er forfærdet, jeg kan ikke finde ord, jeg vil ikke sige noget. #tristhed #græder, skriver den tidligere franske europamester i fodbold Sylvain Wiltord på Twitter.

Den 40-årige fodboldstjerne, der bedst kendes for sin storhedstid i engelske Arsenal med hvem, han vandt mesterskabet to gange, var en af de kendis-deltagere, der også var med i Argentina for at filme. Han får dog - modsat de tre OL-stjerner, fem produktionsfolk og to piloter - lov at vende hjem med livet i behold.

(Foto: AP/AP/Bluegreen Pictures) 112 - 10. mar. 2015 - kl. 07:37 Største tragedie i reality-tv nogensinde: 10 dræbt i helikopter-ulykke

(Foto: AP) 112 - 10. mar. 2015 - kl. 04:36 Franske sportsstjerner dræbt i realityprogram

Blandt de 'overlevende' deltagere var også den dobbelte OL-guldvinder i svømning Alain Bernard , tidligere snowboard-verdensmester Anne-Flore Marxer, dobbelt OL-bronzevinder i kunstskøjteløb Philippe Candeloro og den kvindelige franske cykellegende Jeannie Longo, der i sin aktive karriere vandt både OL og verdensmesterskabet i landevejscykling.

Sylvain Wiltord (tv) sammen med Ashley Cole. Det var i England, at han virkelig slog sit navn fast. Her vandt han bla. to engelske mesterskaber (Foto: AP)
Sylvain Wiltord (tv) sammen med Ashley Cole. Det var i England, at han virkelig slog sit navn fast. Her vandt han bla. to engelske mesterskaber (Foto: AP)
 

Helikoptere i flammer
I tv-produktionen 'Dropped' bliver kendte mennesker sluppet løs i ødemarken for at demonstrere deres overlevelsesevner. Den franske udgave af realilty-serien begyndte i slutningen af februar.

Ulykken skete i den bjergrige del af La Rioja - omkring 1100 kilometer nord for hovedstaden Buenos Aires.

Ifølge lokale myndigheder ankom det 80 personer store filmhold til området for nogle dage siden.

På argentinsk tv har man blandt andet vist billeder fra ulykkesstedet af de to nedstyrtede helikoptere i flammer.

Det franske præsidentkontor har bekræftet, at sportsstjernerne Florence Arthaud, Camille Muffat og Alexis Vastine er døde i ulykken, skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Billeder fra de nedstyrtede helikoptere (Foto: AP)
Billeder fra de nedstyrtede helikoptere (Foto: AP)

De bekræftede dræbte i ulykken

Herunder kan du se traileren for programmet 'Dropped'

9 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere