Forbandede tigere indleder Super Bowl-jagten

En forbandelse hviler over Cincinatti Bengals, der fire år i træk har tabt i første runde af NFL-slutspillet

Andy Dalton skal forsøge at kaste tigrene videre fra første runde. (Foto: Frank Victores / AP)
Andy Dalton skal forsøge at kaste tigrene videre fra første runde. (Foto: Frank Victores / AP)

De seneste år har en ond ånd besøgt Cincinatti Bengals, hver gang det amerikanske NFL-hold har nærmet sig det ultimative mål: Super Bowl.

For selv om holdet har været i slutspillet hvert år siden 2011, så er det ikke lykkedes for det tigerstribede hold at komme videre fra den første slutspilsrunde en eneste gang.

Natten til søndag har holdet chancen for femte år i træk for at kvalificere sig fra den såkaldte Wild Card-runde, der bedst kan betegnes som ottendedelsfinalen i NFL.

Se også: Razorbacks vinder Mermaid Bowl for sjette gang

Med holdets bedste quarterback, Andy Dalton, skadet venter der dog en stor mundfuld for Bengals, når divisionsrivalerne fra Pittsburgh Steelers kommer på besøg.

Og Anders Rune Jansen, der kommenterer amerikansk fodbold hos Viasat, forudser også en svær opgave for holdet, der ellers startede som lyn og torden i denne sæson.

- Der er ingen tvivl om, at den måde, Bengals startede sæsonen på, fik mange til at tro, at det nu for alvor var året, hvor holdet skulle bryde forbandelsen.

- Andy Dalton spillede kanon, men efter hans skade synes jeg, at holdet står i en svær situation, siger han.

Se også: Dansk NFL-stjerne tæt på sportens største hæder

Derfor vurderer Anders Rune Jansen heller ikke, at de bengalske tigere kommer til at ende den slutspilsforbandelse, der har hvilet over holdet siden 2011.

- Spørgsmålet er, om Bengals' forsvar er godt nok til at bære holdet uden Dalton, og det er jeg lidt i tvivl om. Så jeg hælder mest til Steelers, siger Anders Rune Jansen.

Med Andy Dalton skadet er det nu op til den uerfarne 25-årige quarterback AJ McCarron at lede holdet mod den Super Bowl-finale, som holdet aldrig har vundet.

Og selv om Anders Rune Jansen understreger, at AJ McCarron på ingen måde kan hamle op med Andy Dalton, så har quarterbacken også nogle kvaliteter.

- Han er en mand, der har spillet på den helt store scene før. Han har vundet to nationale mesterskaber i college, og man må ikke undervurdere, hvor stort det er. Det er selvfølgelig ikke som at stå i en Super Bowl, men det er derhenne af.

- Og han er en mand, der ikke er til at skyde igennem. Han har en enorm tro på sig selv, og han er ikke intimideret af at skulle spille slutspil, siger Anders Rune Jansen.

Quarterbacken selv mener også, at erfaringen i college kan hjælpe ham i opgøret.

- Ja, det tror jeg. Jeg spillede nogle store kampe i college, hvor der også er rigtig meget pressedækning op mod de nationale mesterskaber.

- Så lige nu føler jeg mig faktisk godt tilpas, siger AJ McCarron til Bengals' hjemmeside.

På sidelinjen står Bengals' cheftræner, Marvin Lewis, der har været i klubben siden 2003. Det er endnu ikke blevet til en eneste slutspilssejr under hans ledelse.

- Men vi tænker ikke på, at vi risikerer at tabe endnu en gang. Så jeg tror slet ikke, at det er et problem, lyder det fra Marvin Lewis.

Se Brandon Tates vilde touchdown for Bengals i kampen mod Chiefs i videoen herunder:

Sådan fungerer slutspillet

12 ud af NFL's 32 hold er kvalificeret til slutspillet. Det drejer sig om vinderne i ligaens otte divisioner plus to såkaldte Wild Card-hold fra hver af ligaens to konferencer.

Der spilles fire kampe i den første runde af slutspillet
Cincinatti Bengals-Pittsburgh Steelers og Houston Texans-Kansas City Chiefs afvikles lørdag amerikansk tid, mens Minnesota Vikings-Seattle Seahawks og Washington Redskins-Green Bay Packers er kampene om søndagen.

Ligaens fire bedst placerede hold sidder over i første runde af slutspillet og skal møde vinderne af de fire kampe i første runde. I AFC-konferencen sidder Denver Broncos og New England Patriots over. I NFC er Carolina Panthers og Arizona Cardinals oversiddere.

Dermed spilles der igen fire kampe i Divisions-runden, der fungerer som kvartfinaler, inden holdene mødes i konferencefinalerne, semifinalerne.

Til sidst venter den altafgørende finale Super Bowl, der i år afvikles for 50. gang i historien. Kampen spilles i San Francisco natten mellem 7. og 8. februar dansk tid.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen