Forbigår verdens bedste i kåring

LeBron James er på vej mod endnu en NBA-finale, men stjernen er ikke blandt sæsonens tre bedste spillere

LeBron James er verdens bedste basketball-spiller, men han bliver ikke MVP i denne sæson. Foto: AP
LeBron James er verdens bedste basketball-spiller, men han bliver ikke MVP i denne sæson. Foto: AP

For første gang siden 2008 er superstjernen LeBron James fra Cleveland Cavaliers ikke blandt de tre nominerede til prisen som sæsonens mest værdifulde spiller (MVP) i verdens bedste basketball-liga, NBA.

I stedet er det Houston Rockets' James Harden, Oklahoma City Thunders Russell Westbrook og San Antonio Spurs' Kawhi Leonard, som er nomineret til prisen.

Fravalget af LeBron James kommer bag på Cleveland Cavaliers' cheftræner, Tyronn Lue.

- Jeg ser på LeBron James, som jeg så på Shaquille O'Neal (NBA-legende): Jeg synes, han er MVP hvert år, og man kunne sagtens give ham prisen.

- Men jeg anerkender også, at de nominerede har haft en fantastisk sæson, og at man må give prisen til forskellige spillere, siger Tyronn Lue.

Natten til lørdag dansk tid satte LeBron James 30 point på tavlen, da han hjalp sit hold til en sejr på 130-86 over Boston Celtics. Dermed fører Cleveland semifinaleserien med 2-0 og er godt på vej mod NBA-finalen.

Selv siger stjernen, at han er ubekymret over ikke at være nomineret.

- Det er længe siden, jeg har været nummer fire i noget, siger han ifølge ESPN.

- Men i sidste ende kan jeg ikke gøre noget ved det. Jeg går efter at være MVP for mit hold hver eneste kamp, og jeg gør alt for, at vi kan opnå succes og kæmpe om titlen.

- Jeg ved, hvad mit bidrag er til resultaterne. Hele ligaen ved, hvad jeg bringer. Det skal I (pressen, red.) skrive om, men jeg skal ikke bekymre mig om det, siger LeBron James.

Fire gange har han vundet titlen som ligaens MVP, senest i 2013.

De seneste to sæsoner er Stephen Curry fra Golden State Warriors snuppet prisen.

LeBron James efter kampen i nat. (Foto: AP) Anden sport NBA-mestre giver Bostons titeldrømme alvorlig mavepuster

James Harden er beskyldt for at have bestilt et overfald. Foto: AP Anden sport Vild anklage: Superstjerne beskyldt for at bestille overfald

Golden State Warriors gennembankede San Antonio Spurs i kamp to i NBA's Western Conference Final. Foto: AP/Marcio Jose Sanchez. Anden sport Golden States stjerner nedsabler chanceløse San Antonio

Boris Becker, David Beckham og Thomas Bjørn har en ting tilfælles...(Foto: AP) Sport Stjernernes utrolige dobbeltliv: Fra engle til djævle