Fortsætter kæmpe optur: 40-årig dansker sætter VM-rekord

Den danske dartspiller Ann-Louise Peters slog engelske Zoe Jones i kvartfinalen ved kvindernes VM i dart efter at have lukke kvartfinalen med  en unik præstation

Ann-Louise Peters imponerer ved VM i dart. (Foto: All Over)
Ann-Louise Peters imponerer ved VM i dart. (Foto: All Over)

Ann-Louise Peters med tilnavnet "The Danish Diamond" fortsætter sit darteventyr ved verdensmesterskaberne, der spilles i England syd for London.

Danskeren slog englænderen Zoe Jones med 2-1 i sæt og er dermed klar til semifinalen ved VM i dart, der er organiseret af det britiske dartforbund.

Det var ellers syvendeseedede Zoe Jones, der var favorit i kvartfinalen på hjemmebane i England, men danskeren ville det anderledes og var hele kampen et skridt foran sin modstander.

Ann-Louise Peters vandt kampen ved at lukke med scoren 160. En præstation ingen kvinde nogensinde før har leveret ved verdensmesterskaberne, og noget, der også blev bemærket hos den engelske mediegigant BBC, som bragte nyheden.

Selv var den useedede dansker var også lettet og og beæret efter kvartfinalen, der tilførte endnu et succesfuldt kapitel til hendes fornemme VM-fortælling.

- Jeg er så stolt over at være her og er selvfølgelig virkelig glad for mit resultat. Alle herovre har taget så godt mod mig, og det er en fornøjelse at være med til. Jeg er virkelig glad, siger Ann-Louise Peters til engelsk tv.

Se også: Ustabil skotte genvandt VM-titlen efter drama

I første sæt lagde Ann-Louise Peters hurtigt ud med at præstere den højest mulige score, 180. Det banede vejen for, at den danske dartdronning kunne hive første sæt hjem og dermed lægge maksimalt pres på sin modstander.

I andet sæt kastede Zoe Jones de første pile i sættet, men alligevel var Ann-Louise Peters tæt på at komme bedst fra start.

Der spilles først til tre legs i hvert sæt, og danskeren kunne have taget sættets første leg ved at ramme dobbelt 16 på bare et af tre forsøg.

Det lykkedes dog ikke, og efterfølgende formåede Zoe Jones at køre sættet hjem.

I tredje og sidste sæt var danskeren overlegen og med en sikker 3-0-sejr i legs tog "The Danish Diamond" en samlet sejr på 2-1 i sæt og er dermed klar til semifinalen ved VM.

I semifinalen venter enten tredjeseedede Deta Hedman eller sjetteseedede Lorraine Winstanley. De to møder hinanden i kvartfinalen torsdag aften klokken 21.

Se også: Den vildeste nytårsfest: Klar til VM-finale efter fantom-lukning

Er du endnu ikke blevet bjergtaget af dart? Så se dette tv-klip og spørg dig selv igen:

42 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere