Gigant-skandalen fanget på TV: Nu har de fået kæmpe straf!

Tre spillere fra det australske cricketlandshold er blevet straffet med mange måneders karantæne efter skandalekampen mod Sydafrika

Steve Smith har modtaget 12 måneders karantæne efter skandalesag. Foto: Rui Vieira/AP
Steve Smith har modtaget 12 måneders karantæne efter skandalesag. Foto: Rui Vieira/AP

Svindlerne Steve Smith, David Warner og Cameron Bancroft har modtaget deres straf for deres snyderi under en cricketkamp mellem Australian og Sydafrika.

Smith og Warner har fået en straf på 12 måneder karantæne hver fra international cricket af Cricket Australia, mens Bancroft må sidde ude i ni måneder.

Det erfarer flere medier blandt andet ABC, og ifølge nyhedsbureauet AP har Steve Smith selv bekræftet karantænen.

Chefen for det australske cricketforbund (CA) James Sutherland har tirsdag annonceret, at de tre spillere er blevet sendt hjem fra Sydafrika.

Skandalen startede, da Cameron Bancroft forsøgte at gøre boldens overflade uregelmæssig ved at kradse på boldens overflade ved hjælp af tape og jord fra banen i cricketkampen mod Sydafrika i weekenden.

Dette trick blev opdaget af tv-kameraerne.

Efterfølgende er det kommet frem, at kaptajnen Steve Smith og vice-kaptajn David Warner var hjernerne bag det manipulerende trick. Det udviklede sig til en regulær skandale i Australien, da sporten er kendt som en 'gentlemansport'.

- Han er helt ødelagt
James Sutherland fortalte ligeledes, at hændelsen er meget skidt for cricket, og han undskylder mange gange.

Han sagde også, at han delte den store frustration, som australske cricketfans har vist efter hændelsen. Episoden er specielt gået hårdt ud over Steve Smith.

- Han er helt ødelagt og meget vred, siger James Sutherland ifølge ABC.

Tidligere på ugen var Steve Smith kun blevet idømt en enkelt spilledags karantæne og en bøde, mens Bancroft modtog en bøde af det internationale crickeforbund (IOC). Nu har det australske forbund dog straffet de to spillere plus David Warner endnu hårdere.

Det australske cricketforbund har ikke bekræftet karantænerne endnu, men det forventes at blive gjort senere onsdag.

Landsholds-kaptajn indrømmer bizar snyd: - Vi aftalte det til frokost

Tragedie rammer stor begivenhed: Opgiver at finde forsvundet deltager