Golden State tager første stik mod LeBron og Cleveland

Sidste års vindere af verdens bedste basketball-liga, Golden State, kom bedst fra start i årets finaleserie

Der var lagt op til en kamp mellem de største af NBA's superstjerner, da Golden State Warriors og Cleveland Cavaliers tørnede sammen i Oracle Arena i Oakland i den første kamp i finaleserien i verdens bedste basketball-liga.

Men det var højst overraskende hverken Golden States Stephen Curry og Klay Thompson eller Cleveland Cavaliers' LeBron James, der kom til at spille den afgørende rolle i kampen, som Golden State vandt 104-89.

I stedet blev Golden State Warriors' reserve Shaun Livingston den usandsynlige helt, da han med en række afgørende scoringer i kampens sidste halvdel nåede op på 20 point.

- Vi vidste, at vi skulle være aggressive. Vi skulle spille hårdt i forsvaret, og så skulle vi tage nogle skud udefra. Det gjorde jeg, siger Livingston på pressemødet efter kampen.

Curry endte kampen med 11 point, mens LeBron James nåede 23 point - men den aldrende stjerne havde en lang række boldtab og ramte kun på ni af 21 skud.

Stephen Curry og Golden State Warriors er klar til NBA-finalen for andet år i træk. (Foto: AP) Anden sport NBA-finale bliver et opgør mellem sportens to største giganter

Heller ikke Golden States Klay Thompson nåede sit sædvanlige scoringsniveau. Han scorede ni point.

Efter at Golden State havde indledt kampen bedst, begyndte Cleveland at røre på sig i tredje quarter. Udeholdet nåede også akkurat at komme foran, før Golden State anført af Livingston scorede 15 point i træk og trak afgørende fra.

Mod slutningen af kampen var spændingen gledet ud af opgøret, og Oakland-publikummet kunne tiljuble deres gyldne helte, der kørte sejren sikkert hjem.

Næste kamp i finaleserien finder sted søndag i Oakland, før holdene rykker finaleserien til Cleveland i de efterfølgende to kampe. Der spilles som altid bedst af syv kampe i finaleserien i NBA.

Sidste år mødtes de to hold også i finalen. Dengang vandt Golden State 4-2 i kampe.

Den 23-årige Dejean-Jones var en lovende shooting guard for New Orleans Pelicans. Foto: AP/Tyler Kaufman Anden sport Sparkede døren ind til forkert lejlighed: Ung NBA-spiller dræbt af skud

0 kommentarer
Vis kommentarer