Guldfirer-ikon: Det er rigtig skidt for Danmark

- Det er klart, at Danmark resultatmæssigt kommer til at stå svagere fremover, siger Eskild Ebbesen og begræder det sandsynlige, olympiske skibbrud for den ikoniske båd

Eskild Ebbesen, der stående fejrer en af sine tre guldmedaljer i letvægtsbåden, er trist over Guldfirerens olympiske skæbne. Foto: AP
Eskild Ebbesen, der stående fejrer en af sine tre guldmedaljer i letvægtsbåden, er trist over Guldfirerens olympiske skæbne. Foto: AP

- Det er rigtig skidt for Danmark, reagerer Eskild Ebbesen på nyheden om, at Guldfireren efter al sandsynlighed er fortid som olympiske bådklasse.

Siden 1996 har den været fast, olympisk medalje-leverandør, og fem gange har han siddet med i letvægtsbåden og hentet medalje hver gang.

- Historisk har Guldfireren – og letvægtsdobbeltsculleren med Mads Rasmussen og Rasmus Quist – jo stået for en stor del af de medaljer, Danmark har taget ved de seneste seks, olympiske lege, så det er klart, at Danmark resultatmæssigt kommer til at stå svagere fremover, frygter det nybagte medlem af sportens Hall of Fame.

- Rent følelsesmæssigt og personligt synes jeg, det er rigtig, rigtig ærgerligt.

- Men det er mest ærgerligt for de kommende roere og specielt for Danmark og dansk roning med den historie og de erfaringer, som vi har bygget op over mange år.

 – Også for international roning er det en fuldstændig tåbelig beslutning, taget af nogle store, gammeldags nationer, som gerne vil have tung roning som det eneste.

- Men kigger du på sportens udbredelse udenfor Europa, er der verdensdele som Asien og Afrika, som har svært ved at kunne stille med atleter i den tunge klasse men er mere konkurrencedygtige i letvægt. For dem vil det være et kæmpe tab, og det vil være en reduktion af international roning, mener Eskild Ebbesen.

Se også: Dansk chok! Guldfirer på vej ud af OL

Se også: Danmarks mest vindende OL-atlet får den største hæder

8 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere