Guldfireren slutter sidst i EM-finale

Den danske Guldfirer kunne ikke følge med de tunge drenge i EM-finalen og sluttede sidst af seks både

Guldfireren blev sidst i finalen. (Foto: AP)
Guldfireren blev sidst i finalen. (Foto: AP)

Guldfireren kunne ganske som forventet ikke leve op til sit kælenavn, da båden og dens fire mand store besætning søndag formiddag roede EM-finale i Brandenburg.

Den danske båd sluttede sidst af de seks både, der stillede til start. Storbritannien vandt EM-guld og var cirka 13 sekunder hurtigere end de fire danskere.

Arkivfoto: Sofia Busk Anden sport Genrejst Guldfirer sikrer sig EM-finaleplads

Den væsentligste forklaring på den lidt uvante placering er, at Guldfireren er hoppet ud af letvægtsklassen og op i den tunge vægtklasse (M4-) ved dette EM for ikke at skulle presse Morten Jørgensen ned i vægt så tæt på OL.

Hele sidste år sad han ude på grund af overtræning.

Den 17. juni bliver det afgjort, om Ruslands atletikudøvere må deltage til sommerens OL-slutrunde i Brasilien. (Foto: Jens Dresling) OL 2016 Tidligere Wada-chef er lunken ved russisk OL-deltagelse

I M4-sammenhæng er Guldfireren på ingen måde en tung båd. Ifølge TV 2 Sport vejer konkurrenterne i gennemsnit 20 kilo mere end hver af de danske roere.

Ud over Morten Jørgensen består Guldfireren af Jacob Barsøe, Jacob Søgaard og Kasper Winther Jørgensen.

I fredagens indledende heat var det første gang, at Guldfireren roede i den tunge vægtklasse. Det medførte en sidsteplads i heatet, men lørdag blev der taget revanche i et opsamlingsheat, hvilket udløste finalepladsen.

Her ses Jacob Barsøe, Morten Jørgensen og Kasper Winther Jørgensen i aktion. (Foto: Jens Dresling) Anden sport Tung Guldfirer rykker en vægtklasse op til EM

1 kommentar
Vis kommentarer