Han giver Cristianos superagent økonomisk røvfuld

Baseball-agenten Scott Boras er ifølge i Forbes verdens bedst betale sportsagent

Scott Boras er baseballs og sports største agent. (Foto: AP)
Scott Boras er baseballs og sports største agent. (Foto: AP)

Jorge Mendes er ganske vist fodboldens superagent.

Med spillere som i sin stald som Cristiano Ronaldo, David de Gea, James Rodriguez, Angel di Maria, Falcao og Diego Costa har den 49-årige portugiser haft en finger med i spillet i hovedparten af de seneste års store transfers, hvis de involver en sydeuropæisk eller fransk storklub.

Han er magtfuld, stenrig og så værdsat af sin stjerneklient Cristiano Ronaldo, at Real Madrid-angriberen forærede ham en græsk ø i bryllupsgave.

Uden loft på kommissionen ved spillersalg i Europa har Mendes ifølge Forbes scoret mindst 95 millioner dollar på at have handlet spillere for 950 millioner dollar. Efter dagens dollarkurs er det 635 millioner kroner til superagenten i kommission.


Alligevel får Jorge Mendes røvfuld af en enkelt agent på Forbes netop offentliggjorte liste over verdens mest magtfulde og indtjenende sportsagenter.

Førstepladsen tilhører - naturligvis - en amerikaner, nærmere bestemt Scott Boras.

Den 62-årige advokat lavede sin første handel i 1983 - en aftale på 7,5 millioner dollar for pitcheren Bill Caudill, hvilket dengang var en kæmpe-kontrakt - og har ikke set sig tilbage siden.

Christiano Ronaldos er repræsenteret af Jorge Mendes, superagenten over alle. (Foto: Allover) Sport og Spil Fodboldens transfer-vanvid: Mellemhandlere scorede en milliard i sommer

Baseball-agenten har forhandlet 2,3 milliarder dollar i aktive kontrakter i Major League Baseball (MLB) eller over 15 milliarder i danske kroner, hvilket har indbragt ham 117 millioner dollar i kommission.

Nummer tre på listen, Tom Condon, er tidligere NFL-spiller og handler som chef for CAA-bureauets afdeling for amerikansk fodbold med NFL-spillere. På klient-listen er spillere som Tony Romo, Eli Manning, Peyton Manning og Drew Brees.

David De Gea var minutter fra et skifte til Real Madrid, men har nu forlænget med Manchester United (Foto: Jon Super) Sport og Spil Den utrolige historie - derfor blev De Gea fodboldens største transferfarce

7 kommentarer
Vis kommentarer