Hele redaktionen rykker til Jylland: Det siger kendt tv-vært om sin fremtid

DR sportens stjernevært Peter Møller er ikke klar over, hvad næste år bringer ham. Han skal til møde med ledelsen om fremtiden, som for de fleste ansatte i DR Sporten står på et liv og en hverdag i Aarhus

Peter Møller rykker umiddelbart med DR Sporten til Aarhus fra næste år. Men hans kontrakt udløber også i 2018, og indtil videre ved han ikke, om han fortsætter derefter. Foto: Claus Bonnerup.
Peter Møller rykker umiddelbart med DR Sporten til Aarhus fra næste år. Men hans kontrakt udløber også i 2018, og indtil videre ved han ikke, om han fortsætter derefter. Foto: Claus Bonnerup.

For mere end et år siden stod det klart, at DR's ledelse har valgt at rykke flere redaktioner til Aarhus fra februar 2018.

En af dem er altså DR Sporten. I midten af november 2016 havde de ansatte så deadline i forhold til at træffe en beslutning om, hvorvidt de ønskede at rykke med til Aarhus fra næste år.

Den tidligere fodboldstjerne Peter Møller, der fungerer som vært på diverse sportsprogrammer, sagde allerede i forbindelse med offentliggørelsen af rykningen, at han ikke har i sinde at flytte fysisk til Aarhus med hele sin familie. Hans arbejdssituation er på sin vis uklar.

Møller har kontrakt med DR frem til sommeren 2018.

- Vi skal have fundet ud af, om vores aftale skal forlænges, og det gør vi med udgangen af det her år. Som det ser ud lige nu, tager jeg med til Aarhus. Det har jeg jo skrevet under på, siger Peter Møller til Ekstra Bladet.

Peter Møller har i sin tid hos DR Sporten blandt andet været med til give seerne VM i fodbold, Fodboldmagasinet og årets Sportsgalla i Herning.

Usikker på fremtiden
Men den tidligere Brøndby'er og FCK'er er ikke klar over, hvordan hans rolle ser ud, når redaktionen rykker til Jylland.

- Vi finder ud af det, når det kommer tættere på, hvis DR vil have, at jeg skal forlænge. Hvis jeg gerne vil med, må vi se, om vi kan finde en aftale, siger han og uddyber:

- Jeg er glad for DR, og det er et godt produkt, vi har. Vi har sjove og udfordrende sportsbegivenheder med blandt andet OL og EM. Men jeg ved ikke, hvad de vil have mig til at lave i fremtiden.

Peter Møllers kollega Andreas Kraul har det privilegium at kunne få lov til at blive boende i København, hvorfra han skal dække de fleste københavner-kampe i Superligaen for P3. 

- Jeg er jo studievært, og vi har jo lidt forskellige opgaver Andreas og jeg. Han kommenterer jo kampene, og derfor giver det god mening, at han er på Sjælland. Vi skal jo bruge en mand derovre. Og i og med vi flytter studiet til Aarhus, så skal jeg jo være der og sende. Det kan da godt være, der er masser af forberedelse i København, men hvis redaktionen er i Aarhus, skal jeg også være der.

Flytter ikke familien
Peter Møller gør klart, at hvis han fortsætter i Aarhus, skal der pendles nogle kilometer om ugen. For basen er i København, hvor familien holder til.

- Vi er nødt til at finde ud af, hvordan det skal foregå, når jeg skal forhandle med DR til december. Vi må jo prøve at få det til at fungere. Der er hensyn at tage. Min kone har butik i København, og jeg har et par sønner, der skal starte uddannelse. Jeg må få nogle kørepenge, siger Møller og griner.

Peter Møller lægger ikke skjul på, at det ikke har været nemt at være ansat på DR Sporten siden offentliggørelsen af rykningen til Aarhus.

- Det, der er værst, er jo, at man ser kollegaer stoppe. Det er ærgerligt, at dygtige folk stopper. Der har været gode kollegaer, man har knyttet bånd til, så det har været hårdt. Sporten er jo den samme, men det er mere det samvær, man har haft med kollegaer. Sporten skal nok bestå.

Stjernenavne som Tina Müller og Søren Reedtz meddelte allerede i november, at de ikke rykker med DR Sporten til Aarhus fra 2018, og derfor stopper de med årets udgang.

Håndboldkommentatoren Jens Jacob Juulsager tager heller ikke med videre. Han har fået en reporterstilling på TV2 Lorry. Et job han allerede er tiltrådt i. 

Flop i Superligaen - nu hitter de i udlandet: FCN fyrede Norges nye målkonge

Maradona gør trænercomeback - du gætter aldrig klubben

Haas-boss tager sig til hovedet: Det evige problem fortsætter

OL-vinder blev pludselig fundet død - her er årsagen