Her begår landstræner voldsom brøler inden VM-finalen

New Zealand har en fordel i lørdagens VM-finale i rugby, efter Australiens træner begik en brøler ved træningen

Ledesma og Cheika går forbi pressefotograferne, der fanger de taktiske overvejelser. (Foto: All Over Press)
Ledesma og Cheika går forbi pressefotograferne, der fanger de taktiske overvejelser. (Foto: All Over Press)

En hel rugby-verden går i stå, når Australien og New Zealand lørdag tørner sammen i VM-finalen i England.

Men de forsvarende mestre fra New Zealand har en klar fordel, efter den australske angrebsstræner, Mario Ledesma, ved fredagens træning var lidt for uforsigtig med sine taktiske overvejelser.

Da han spankulerede forbi pressefotograferne i selskab med cheftræner Michael Cheika, bar han rundt på et stykke papir, hvor det fremgår, hvilke overvejelser, han gør sig inden årets største kamp.

Her fremgår det blandt andet, at australierne skal fokusere på Kieran Read ved kick-offs, mens der også er fokus på de formstærke Nehe Milner-Skudder og Julian Savea.

I alt fremgår hele ni konkrete overvejelser, skriver The Guardian lørdag.

Det er sandsynligvis ikke alle metoder, der kommer bag på newzealænderne, da de to nabolande kender hinanden ekstremt godt.

- Det handler om at gøre noget magisk. Det handler om at gøre de grundlæggende ting rigtigt, er New Zealands cheftræner Steve Hansen citeret for at sige.

Han står i spidsen for All Blacks, som New Zealand kaldes. De kan forsvare VM-titlen, hvilket aldrig er sket før i historien. Samtidig kan både New Zealand og Australien vinde titlen for tredje gang i historien. Det er der heller ingen andre, der har præsteret før.

Operahuset malet gult og grønt
All Blacks må dog være favorit. De har tabt bare tre af de 53 kampe, de har spillet siden VM-triumfen i 2011 og har endnu ikke tabt ved VM.

En af nederlagene var dog til netop Australien i august, og forventningerne til de australske Wallabies er store efter sejren i semifinalen på 29-15 over Argentina.

I Sydney er det berømte operahus indhyllet i gule og grønne farver med teksten 'Go Wallabies' med reference til landsholdets kælenavn.

- Vi vil ikke nøjes med at være stolte over at være i finalen. Det er for let. Vi vil være stolte af det, vi laver i finalen lørdag og gøre alle australiere mere stolte af os ved at give alt, hvad vi har.

- Jeg føler ikke noget pres. Folk elsker at tale om alt det her pres, der må være. Det eneste tidspunkt, du kan føle dig presset på, er hvis du ikke er forberedt godt nok, lød det fra Michael Cheika fredag.

Det er første gang i historien, Australien og New Zealand mødes i VM-finalen.

Du kan følge kampen direkte fra Twickenham i England på TV3 Sport 1 fra kl. 18.

5 kommentarer
Vis kommentarer