Annonce:
Annonce:

Her bliver Carlsen verdensmester: 'Et smukt træk'

Den danske stormester Sune Berg Hansen betragter Magnus Carlsens vindertræk i VM-finalen i skak som decideret smukt - og tror, at han kommer til at sidde på tronen i de næste ti år

Her bliver VM i sikker stil afgjort af af det norske skakfænomen Magnus Carlsen. TV: AP SNTV
Annonce:

Da norske Magnus Carlsen i nat kunne række armene i vejret og for tredje gang kåres til verdens bedste skakspiller, skete det efter omspil i hurtigskak, hvor afgørelsen faldt på en lidt speciel måde.

Efter at nordmanden i de tre første partier havde skabt sig overtaget mod sin russiske modstander, Sergej Karjakin, fik han kørt sin hvide dronning fra f4 til h6.

For en uindviet synes det træk måske lidt overilet, da han dermed ofrer sin dronning. Men for kenderne er der tale om en genialitet - ja, noget decideret smukt, hvis man spørger den danske stormester Sune Berg Hansen.


- Det var smukt. For en god spiller var det et simpelt træk. Normalt sker en ofring af en dronning yderst sjældent - men at det sker og fører til en mat i næste træk - det var smukt, siger Sune Berg Hansen.

Annonce:

Han har som dansk topspiller naturligvis fulgt de i alt 16 VM-partier nøje, og han glæder sig over, at afgørelsen faldt ud til nordmandens fordel - også selv om han fandt pudsigt, at Carlsen i 12. parti tog en hurtig remis og dermed fremtvang omkamp i hurtigskak.

Men det har nok været helt bevidst set i bakspejlet.

- Ja, det tror jeg faktisk. Han må have haft en følelse af, at han var bedre end Karjakin til hurtigskak.

- Og det viste sig jo, at han var meget bedre. Karjakin er også god til hurtigskak - også bedre end i traditionel skak - men Carlsen kørte ham rundt.

- Det er godt for skak-sporten, at han vandt. Det var den positive skak, der sejrede. For Karjakin forsvarede sig blot - det er næsten svært andet mod Carlsen, siger Sune Berg Hansen.

Nul chance for sejr
Sune Berg Hansen sad selv over for Magnus Carlsen til EM sidste år, hvor han fik remis - men selv om han er en af landets bedste udi disciplinen og international stormester - så kommer et resultat som det yderst sjældent.

Annonce:

- Han tog sig ikke tid til at regne nogle træk igennem, og så fik jeg remis. Det er måske hans eneste svaghed - at han ubevidst tager for let på en opgave, fordi han er så god, siger Sune Berg Hansen.

Han er dog helt afklaret med, hvor store hans chancer ville være mod Magnus Carlsen, hvis han skulle spille en VM-match mod ham  over 12 partier.

- Nul! Nul, nul, nul. Jeg ville måske kunne få en remis eller måske endda tage et parti, men over en hel kamp ville jeg ikke have en chance.

- Det er en helt anden liga. Det er som hvis Brøndby skulle møde Real Madrid, siger Sune Berg Hansen.

Skakgeniet skovler millionerne ind: Alligevel er der krise

Norsk skakgeni vinder VM-drama

26-årige Magnus kan få Norge til at gå amok i aften

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: