Holland trækker sig som vært for European Games

Den nye europæiske satsning European Games står uden vært i 2019, efter at Holland onsdag har trukket sig

Der bliver ingen fin åbningsceremoni  i Holland til European Games i 2019. Landet har trukket sig som værtsland. (Foto: AP)
Der bliver ingen fin åbningsceremoni i Holland til European Games i 2019. Landet har trukket sig som værtsland. (Foto: AP)

Holland har leveret lidt af et chok blot to dage før, at historiens første European Games skydes i gang i Aserbajdsjan.

For mindre end en måned siden blev Holland tildelt værtskabet for det næste European Games i 2019, men onsdag har hollænderne trukket sig.

- Dette betyder, at vi giver begivenheden tilbage til Europas olympiske komité, siger Geert Slot fra Hollands olympiske komité til AFP.

Selv om Holland i midten af maj principielt blev udpeget som vært for European Games om fire år, så skulle økonomien fortsat diskuteres.

Den hollandske regering har efterfølgende besluttet, at den ikke ønsker at bidrage med 430 millioner kroner til European Games. Regeringen vil hellere bruge pengene på at få andre store sportsarrangementer til landet.

Desuden nævner den hollandske regering, at der ikke er nogen garanti for, at de bedste atleter dukker op til European Games.

Med 25 meters mellemrum står soldaterne i den stegende varme og passer på pressen i Baku. Foto: Ole Steen Anden sport Vanvid ved europæisk sports-show: Folk er flygtet og fængslet

Den overraskende udmelding er et hårdt slag mod den nye satsning, der efter planen skal afholdes hvert fjerde år.

Mange atleter - heriblandt 65 danske - er lige nu samlet i Baku i Aserbajdsjan, inden fredagens åbning.

Holland var det eneste land, der bød ind på værtskabet i 2019.

1 kommentar
Vis kommentarer