Annonce:
Annonce:

Indrømmede snyd: Nu trækker han sig

Efter indrømmelsen af snyd står Joachim Birger Nilsen ikke længere i spidsen for Norges skakforbund

Hele verden har de sidste to uger haft øjne mod skak-verdnen, hvor overskrifter om snyd med analkugler og kryptiske signaler fra verdensmesteren Magnus Carlsen har fyldt. Men hvad er op og ned i den vilde sag, hvor Magnus Carlsen indirekte beskylder den forholdsvis ukendte amerikaner Hans Niemann for snyd? Den 7-dobbelte skakmester Sune Berg Hansen forklarer sagen, der er så vild, at selv Elon Musk måtte blande sig

Annonce:

Norges skakforbund skal have ny præsident og formand. Fredag valgte Joachim Birger Nilsen nemlig at trække sig, efter at han torsdag indrømmede at have snydt tilbage i 2016/17-sæsonen.

Han kalder det en stor ære at have stået i spidsen for skakforbundet.

- Glæden ved at have arbejdet sammen med så mange gode mennesker til gavn for norsk skak har været stor, og det er en oplevelse, jeg sent vil glemme.

- Samtidig er det det eneste rigtige, at jeg stopper nu, både for skakforbundet og miljøet som helhed, siger Nilsen i en pressemeddelelse fra forbundet ifølge NTB.

Fratrædelsen sker, dagen efter at han erkendte at have snydt under Pro Chess League i sæsonen 2016/17 som en del af holdet Norway Gnomes.

- Det var ikke lovligt, og det er jeg helt på det rene med. At det er mange år siden, gør det ikke bedre. Det skal man slet ikke, sagde Nilsen til NRK ifølge NTB.

Annonce:

Skakpræsidenten fortalte, at han i en onlineturnering havde en anden person i rummet, som var skjult for modstanderne. Han oplyste desuden, at han snød i tre af kampene i den indledende gruppefase af turneringen.

Indrømmelsen kom i en periode, hvor der er heftig debat om snyd inden for skak.

Den amerikanske stormester Hans Niemann er i centrum i en skakskandale, der involverer anklager fra verdensmester Magnus Carlsen.

Niemann har sandsynligvis snydt i over 100 partier på internettet. Sådan lyder beskyldningen i en rapport fra den populære skakplatform Chess.com ifølge Wall Street Journal, som har haft adgang til rapporten.

Næstformand Anniken Vestby overtager i første omgang Nilsens plads i det norske forbund.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

En hel skakverden er i oprør og diskuterer på livet løs, hvad der er op og ned i den skandale, som verdensmester Magnus Carlsen udløste, da han antydede, at en modstander havde snydt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: