IOC udelukker 111 russiske atleter fra vinter-OL

111 atleter er fredag fjernet fra gruppen af russere, der kan stille op under neutralt flag til vinter-OL

Den russiske bruttotrup til vinter-OL i Pyeongchang er blevet reduceret med 111 atleter, IOC ikke vil tillade at starte på grund af mistanke om doping. Foto: Patrick Semansky/AP/Ritzau Scanpix
Den russiske bruttotrup til vinter-OL i Pyeongchang er blevet reduceret med 111 atleter, IOC ikke vil tillade at starte på grund af mistanke om doping. Foto: Patrick Semansky/AP/Ritzau Scanpix

Den Internationale Olympiske Komite (IOC) oplyser fredag, at den har reduceret gruppen af russiske atleter, der må konkurrere til vinter-OL i Pyeongchang i Sydkorea.

- Fra i dag er puljen af 500 forhåndstilmeldte russiske atleter reduceret med 111, skriver IOC i en pressemeddelelse.

Rusland er udelukket fra vinter-OL, men for at beskytte rene russiske atleter har IOC tilladt, at disse kan stille op under neutralt flag til OL.

IOC har tilføjet en række nye krav til atleterne for at sikre, at de ikke er dopede. Det er grunden til, at gruppen er reduceret til 389.

IOC-panelet udelukker ikke, at gruppen bliver reduceret yderligere, når atleternes resultater undersøges nærmere.

Valérie Fourneyron, der er en del af panelet, som IOC har nedsat til at undersøge russerne, oplyser, at hver en atlet er blevet tjekket anonymt.

- Alle vores beslutninger er truffet i enighed af panelet for hver atlet individuelt, og de blev alle gennemgået anonymt, siger hun.

- Det var ikke nemt at sammensætte denne liste, men vi ville være helt sikre på, at kun rene atleter fra Rusland ville blive inviteret til at deltage i vinter-OL i Pyeongchang i 2018.

Ifølge Valérie Fourneyron har ingen af atleterne i puljen, været dopet i fortiden, og de har gennemgået gennemgribende test.

Ifølge en uafhængig rapport for Det Internationale Doping Agentur var der stor udbredelse af doping blandt russiske atleter ved vinterlegene i Sotji i 2014.

En række russiske atleter er tidligere blevet dopingdømt, men de har appelleret deres afgørelse.

Op mod starten på vinter-OL, som begynder 9. februar, har Den Internationale sportsdomstol (CAS) meddelt, at den vil behandle en lang række russiske dopingsager.

CAS indleder på mandag behandlingen af 39 appelsager fra dopingdømte russiske atleter inden for langrend, speedskating, skeleton, bobslæde og ishockey.

Alle russere afviser, at de har været en del af et russisk dopingprogram.

Uhørt strenge krav til OL-deltagerne

Russiske atleter melder sig under olympisk flag til OL

Forvirringen total i udelukket Rusland