Jan Mølby i kamp for 50.000 kroner - i dart!

KARRIERESKIFT? Dart er eksploderet som tv-sportsgren - i aften viser Jan Mølby nye sider af sine talenter, når han udfordrer tidligere femdobbelt verdensmester i en dyst om 50.000 kroner

'Jan the Man' skal demonstrere, at sigtekornet er helt i top (Arkivfoto: Ole Frederiksen)
'Jan the Man' skal demonstrere, at sigtekornet er helt i top (Arkivfoto: Ole Frederiksen)

Det er lige før, man skulle tro, det var løgn - hvis man altså ikke vidste bedre. Dart er eksploderet som tvsportsgren de seneste par år, og eksempelvis i Holland er det faktisk den tredjemest sete tv-sportsgren - en interesse, der primært holdes oppe af, at Nederlandene for tiden kan mønstre to af verdens bedste pilekastere.

Nu kaster TV3 Sport så også linen ud efter de danske tv-seere i forsøget på at få opklaret, om vi her til lands kan blive lige så bidt, som de er det i Holland, Australien og Storbritannien.

Resten af sæsonen vil man kunne følge med, når der på TV3 Sport sendes direkte fra den engelske Premier League.

Her vil for en stor dels vedkommende korpulente mænd i farvestrålende skjorter vise, hvor præcise øjemål og hvor lidt rystenpå-hånden de er udstyret med.

Raymond van Barneveld blev fulgt af mere end halvanden millioner hollændere, da dartspilleren var aktion under VM-semifinalen. (Foto: AP) Anden sport Hollandsk vanvid: Så mange fulgte VM i dart

Det lyder mærkværdigt, konfronterer vi Kim Mikkelsen, ledende redaktionschef på TV3 Sport, med.

- Dart? På tv? Seriøst? Kan man så også i fremtiden forvente at se keglebillard og rafling på jeres kanaler?

- Haha. Det skal du nok ikke regne med!

- Jeg er helt med på, at dart som udgangspunkt er en sportsgren, der ligger i grænselandet mellem sport og underholdning.

- Det, man nok ikke er klar over, hvis man ikke har set verdensklassedart på tv før, er, at der ved hver begivenhed leveres et fantastisk show, og tro det eller ej: Disse dartstjerner er faktisk nogle helt ekstremt dygtige sportsfolk, siger Kim Mikkelsen, der i aften kan præsentere noget så kuriøst som en opvisningskamp mellem TV3 Sport-fodboldekspert Jan Mølby, tidligere Liverpoolspiller, og den femdobbelte dartverdensmester Eric Bristow.

Anden sport Dart: Strudsen slog Brøndby Strand 12-4

Det lyder som noget af en overmatchning for Mølby, men man skal ikke lade sig snyde af, at Mølby er kendt fra fodboldbanerne mere end for sine evner med pilene.

Det fortæller Mølbys tidligere holdkammerat Ian Rush til Ekstra Bladet:

- Jan og jeg har den samme stampub i Liverpool, The Black Horse, og der har han faktisk været julemester i dart de to seneste år.

- Selvfølgelig er Bristow favorit, men Jan Mølby er fantastisk dygtig. Nok nærmest et naturtalent, siger Ian Rush.

Mølby er så klar - se ham varme op i Champions League-studiet:

Udsendelsen er desværre slut, men Ekstra Bladet TV blænder snart op for dart igen. Anden sport Så' der dart igen: 10-6-sejr til oprykkerne fra DK26

Vinderen af opgøret får lov til at donere 50.000 kroner til et velgørende formål efter eget valg.

TV3 Sport 1 i aften fra kl. 18 til midnat. Mølby vs. Bristow forventes at begynde omkring kl. 18.45. Efter opvisningskampen er der Premier League-dart resten af aftenen.

Se nogle af dart-kongerne i aktion her
 

0 kommentarer
Vis kommentarer