Journalist suspenderet efter upassende Kobe Bryant-tweet

Felicia Sonmez har modtaget 10.000 beskeder på et døgn, efter hun tweetede om Kobe Bryant og dennes voldtægtsanklager i 2003 – efter NBA-legenden var død

Ledelsen i Washington Post handlede hurtigt søndag.

Få timer efter Felicia Sonmez’ tweet søndag om Kobe Bryant, der handlede om voldtægtsanklagerne mod ham i 2003, var journalisten suspenderet.

Det gad de alligevel ikke være med til på den gamle og hæderkronede avis i USA’s hovedstad.

Sonmez havde linket til en artikel fra april 2016 fra nyhedssitet The Daily Beast med ordlyden ’Kobe Bryant’s Disturbing Rape Case: The DNA Evidence, The Accuser’s Story, and the Half-Confession’ – altså: Kobe Bryants foruroligende voldtægtssag: DNA-beviserne, den anklagendes historie og den halve tilståelse.

25-årige Kobe Bryant var under anklage i 2003 for voldtægt men blev aldrig kendt skyldig, da pigen, som han indrømmede at have haft sex med, ikke ville vidne. Til gengæld indgik de et forlig i en civil sag.

Artiklen fra The Daily Beast indeholdt blandt andet detaljer om voldtægten samt vidneudsagn fra den anklagende pige.

 

Mest af alt var det upassende, at Felicia Sonmez tweetede om den gamle sag, nu Kobe Bryants død netop havde ramt hele verden – og en hel basket-verden først lige havde indoptaget.

Det var der mange, der var enige med ledelsen om. De væltede ind.

En øjenåbner
Der var likes, og der var det modsatte. Især det modsatte. Skal man tro Felicia Sonmez, var der også dødstrusler.

I en opdatering på Twitter skriver hun:

- Well, DET var en øjenåbner. Til de 10.000 (bogstavelig talt), der har kommenteret og skrevet til mig med fornærmelser og dødstrusler, please træk lige vejret og læs historien, der var skrevet for mere end tre år siden, og ikke af mig.

- Enhver kendt personlighed er værd at blive husket i sin helhed – også selvom denne personlighed er elsket og at det er fuldstændig forstyrrende.

Efterfølgende valgte hun at slette sine tweets. Måske på grund af den shitstorm, hun befandt sig i. Måske som følge af krav fra hendes arbejdsgiver.

Inden de nåede dertil, var hashtagget #FireFeliciaSonmez såmænd allerede opstået.

- Politisk journalist Felicia Sonmez er suspenderet, mens The Post gennemgår om tweets om Kobe Bryants død overskrider avisens social media-politik, siger Tracy Grant, der er chefredaktør, til Daily Mail.

- Disse tweets viser dårlig dømmekraft og underminerer hendes kollegaers arbejde, siger Tracy Grant til den britiske avis.

En journalist er kommet i problemer efter et tweet om Kobe Bryant. Foto: Mike Stone/Ritzau Scanpix
En journalist er kommet i problemer efter et tweet om Kobe Bryant. Foto: Mike Stone/Ritzau Scanpix
 

En hån mod hendes stand
Uden at vi behøver gengive de mange tweets og retweets, kan det roligt konstateres, at folk var kede af det, irriterede, rasende og nærmest eksploderende i had over timingen.

- Der er en tid og plads til alting. At bringe snavs op, når nogen lige er død bare nogle få timer forinden er hverken den rette tid ellers sted. Felicia er en hån mod hendes stand, skriver en Twitter-bruger.

Og det er blandt de pænere. Der synes ikke at være nogen problemer med fantasien i folks søgen efter måder at nedgøre hende på. Der er også folk, der mener, at det er på sin plads at sende hende til Wuhan som en permanent korrespondent.

I den omtalte artikel fra The Daily Beast, fortæller pigen, som Kobe Bryant havde sex med, at han overmandede hende på et hotelværelse og tog kvælertag på hende, at de kyssede, at han befamlede hende og forsøgte at få hende til at røre ham.

Hun gengiver overfor politiet, hvordan hun gentagne gange forsøgte at komme væk fra situationen, men at det var umuligt.

De to havde efterfølgende sex, hvor kvinden påstår at have grædt imens. Efterfølgende sagde han til hende, at hun ikke skulle sige det til nogen.

Kobe Bryant afviste at have voldtaget hende. I hans optik var der tale om en seksuel akt med samtykke fra begge parter.

Den anklagende gik med til at droppe sagen, da Kobe Bryants advokat i retten læste en undskyldning op.

- Selvom jeg er af den overbevisning, at vi begge ønskede det, er jeg nu klar over og anerkender, at det ikke var tilfældet, og at hun ikke ser det på samme måde som jeg gjorde.

Kobe Bryants død er kommet som et chok for hele verden. Foto: Apu Gomes / Ritzau Scanpix. Anden sport Hædret i nat: Stjerner stoppede med at spille

Anden sport Rivalen bryder sammen: Jeg kan ikke

Kobe Bryant var skærmen ved årets Grammy Awards. Foto: Mario Anzuoni/Ritzau Scanpix Anden sport Kobe Bryant hyldet ved kæmpe show

Kobe Bryant mistede livet sammen med otte andre i et helikopterstyrt søndag. Foto: Philippe Lopez/AFP/Ritzau Scanpix Anden sport Ni omkommet i helikopter-styrt

Foto: Ritzau Scanpix Anden sport Kobe Bryants ene datter også dræbt i helikopterstyrt

52 kommentarer
Vis kommentarer