Kæmpe kaos: Folk skudt i vild sejrs-parade

Politiet i Toronto informerer, at mindst fire er blevet skud-såret under den enorme fejring af basketball-holdet Toronto Raptors. Tre personer er anholdt

Paniske scener i Toronto efter skyderi under fejring af Raptors' NBA-titel. Privat-video

Opdatering 07:21:

Ifølge politiet i Toronto er i alt fire personer såret af skud, men alle er uden for livsfare. Tre personer er anholdt efter skyderiet, og politiet har konfiskeret to skydevåben.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mandag var Toronto på den anden ende.

Baskeball-holdet blev fejret efter det første NBA-mesterskab, hvilket afstedkom anslået næsten to millioner mennesker i gaderne.

Desværre var der også flere, der kom til skade. Politiet oplyser, at mindst to personer er ramt af skud. To personer er anholdt, og to skydevåben er desuden konfiskeret.

Skyderierne afstedkom også, at der gik panik i folk, der søgte væk, og i skyndingen blev flere løbet over ende:

'Absolut kaos på Bay og Albert Street! Masser af folk løber mod Dundas - så folk blive trampet ned', skriver et øjenvidne på Twitter.

Dagen var ellers startet som en regulær fest.

Borgmester John Tory erklærede mandag for 'We The North Day” i Toronto som en hyldest til den første canadiske sejr i NBA-finalen nogensinde. Han fejrede sejren sammen med premierminister Justin Trudeau, der var taget til byen.

Dermed har Raptors for en tid overtaget den enorme opmærksomhed ishockeyholdet Toronto Maple Leafs ellers normalt har. Mandag var ishockeyen i hvert fald glemt, mens folket festede.

Raptors-spillerne på vej gennem menneskehavet i Toronto. Foto: Nick Turchiaro/Ritzau Scanpix
Raptors-spillerne på vej gennem menneskehavet i Toronto. Foto: Nick Turchiaro/Ritzau Scanpix
 

Toronto-området er det højst befolkede i Canada, og der var millioner på gaderne for at fejre NBA-triumfen. Foto: Hyungwon Kang/Reuters/Ritzau Scanpix
Toronto-området er det højst befolkede i Canada, og der var millioner på gaderne for at fejre NBA-triumfen. Foto: Hyungwon Kang/Reuters/Ritzau Scanpix
 

Toronto-spillerne kunne juble over klubbens første NBA-titel. Foto: Lachlan Cunningham/Ritzau Scanpix Anden sport Historisk NBA-triumf i nat

Anthony Davis rykker til Los Angeles. Foto: Ritzau Scanpix Anden sport Nu skifter superstjernen hold

Foto: AP/Ritzau Scanpix Anden sport Vild rekord: Sportsklenodie solgt for svimlende sum