Kæmpe skandale: Leder belurede landsholdskvinder med skjulte kameraer

En dansk landsholdsleder ventes at tilstå, at det var ham, der gennem seks år skjulte kameraer i baderum og omklædning

Det er danske landsholdsløbere, der gennem seks år er blevet beluret uden tøj på af en tidligere leder. Foto: AP/Adam Ihse
Det er danske landsholdsløbere, der gennem seks år er blevet beluret uden tøj på af en tidligere leder. Foto: AP/Adam Ihse

Igennem seks år fra 2010 til 2016 blev flere end 21 kvindelige orienteringsløbere beluret med skjult kamera, mens de var nøgne eller delvist afklædte i badet eller på vej i seng.

Det fremgår af sigtelsen mod en leder af landsholdet i orienteringsløb.

Sagen vil blive behandlet som en tilståelsessag 21. marts i Retten i Aarhus. Det ventes dermed, at lederen vil tilstå, at det var ham, der stod bag beluringen af løberne.

Beluringen skete ifølge sigtelsen ved, at han købte mindst ti kuglepenne med indbygget kamera.

Han placerede kameraerne i kvindernes baderum og i omklædningslokaler, så han kunne filme dem, mens de blandt andet badede. Der er tale om 21 identificerede kvinder og flere ikkeidentificerede kvinder fra landsholdet.

Beluringen fandt sted i gentagne tilfælde fra foråret 2010 til maj sidste år både i Danmark og i andre lande.

Sagen begyndte i maj 2016, da landsholdslederen blev smidt hjem fra det igangværende europamesterskab i orienteringsløb i Tjekkiet. Det blev han, fordi der var blevet fundet skjulte kameraer i flere af atleternes rum.

Optagelserne på kameraerne afslørede, hvem der havde sat dem til, oplyste specialkonsulent i Danmarks Idræts-Forbund Jan Darfelt dengang.

Da den pågældende leder blev konfronteret med billederne på de skjulte kameraer, erkendte han ifølge Jan Darfelt, at det var hans værk.

Anklagemyndigheden kræver, at manden bliver idømt fængselsstraf.

Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere