Kastede pile med Mølby: Dartsportens første superstjerne er død

Han huskes herhjemme fra mødet med Jan Mølby

Dartsportens første superstjerne, den fem-dobbelte verdensmester Eric Bristow døde efter et hjerteanfald (Foto: All Over Press)
Dartsportens første superstjerne, den fem-dobbelte verdensmester Eric Bristow døde efter et hjerteanfald (Foto: All Over Press)

Den sidste pil er blevet kastet.

Dart'en mistede torsdag sportens første superstjerne.

Den 60 årige Eric Bristow døde efter et hjerteanfald, og han var en legende, selv om karrieren sluttede for mere end 10 år siden.

Han blev 5 x verdensmester fra 1980-86, og da pilene blev gemt væk, blev han en kær gæst på diverse britiske TV-kanaler som ekspert.

Herhjemme er der mange, som kan huske ham fra mødet med Jan Mølby, hvor den tidligere danske Liverpool-spiller udfordrede stjernen i en velgørenhedskamp. Og den vandt Mølby faktisk.

Efter storhedstiden i 80'erne brød Eric Bristow med British Darts Organisation og var med til at grundlægge den konkurrerende organisation, Professional Darts Corporation.

Det var hos sidstnævnte, at han i 2005 kom Hall of Fame.

- Han vil altid være en legende i dart og britisk sport, lyder det i mindeordene fra PDC's formand, Barry Hearn.

- Han var en fantastisk spiller og en stor karakter, og selv efter pensionering ville fans rejse miles for at møde ham eller se ham spille.

- Eric var aldrig bange for kontroverser, men han talte lige ud af posen og var ærlig og ligetil, hvilket folk beundrede ham for.

Mølby før dart-dyst: Som Skagen mod Brøndby

Jan Mølby i kamp for 50.000 kroner - i dart!