Kendt dansk sportspar går fra hinanden

Danmarks helt store sportspar er ikke længere kærester

Sådan så det ud, da Blume blev hyldet efter hjemkomsten fra OL

Se Blumes video: - Giv et kys!

Det vakte stor opmærksomhed, da det under sidste sommers OL i Rio  kom frem, at Danmarks største kajakstjerne René Holten Poulsen pludselig dannede par med den nye svømmedarling Pernille Blume.

Et år efter er de to færdige som par.

- Vi er ikke kærester længere. Der er no hard feelings, og vi er stadigvæk på talefod, siger René Holten Poulsen til TV2.

Til Ekstra Bladet oplyser René Holten Poulsen, at han og Pernille Blume ikke har dannet par siden april. Ellers har han ikke yderligere kommentarer.

Kajakroeren med tilnavnet 'Powerhouse' er netop nu i gang med at træne il efterårets store underholdningsprogram på TV2, Vild med dans, hvor han danner par med Jenna Bagge.

- Jeg har slet ikke haft tid til at blive nervøs over første liveshow endnu, fordi jeg har trænet så meget - først kajakken og nu også dansen. Men Jenna er sød og pissedygtig, så jeg er i gode hænder, siger René Holten Poulsen.

Han er netop kommet hjem fra VM i Racice, hvor det efter et par indledende skuffelse blev til en stærk sølvmedalje på 500-meteren, hvor kun tjekkiske Josef Dostal var for stærk.

Pernille Blume og René Holten Poulsen er ikke længere kærester. Foto: Claus Bonnerup
Pernille Blume og René Holten Poulsen er ikke længere kærester. Foto: Claus Bonnerup

René Holten Poulsen i sit rette element. Foto: Ole Steen
René Holten Poulsen i sit rette element. Foto: Ole Steen
 

Tidligere på sommeren blev det også til sølv på 1000-meteren ved EM, mens det blev ved samme europamesterskab blev til bronze på 500-meteren.

Her var danskeren ellers under Adam van Koeverdens verdensrekord fra 2008.

- Jeg er meget træt af, at jeg ikke vinder og får den verdensrekord. Det begyndte at regne rigtig meget, lige da jeg roede ud til opvarmningen, og jeg frøs helt sindssygt under løbet. Jeg gik iskold til sidst og kunne ikke give det sidste, og det er mega træls, lød det dengang fra René Holten Poulsen.

René Holten Poulsen har vundet tre verdensmesterskaber. I 2015 vandt han både 500-meteren og 1000-meteren, mens det i 2014 blev til VM-guld på 500-meteren. Derfor var det danske 'powerhouse', da også en af Danmarks helt store favoritter ved OL i Rio, men her kiksede kajakstjernen, og det var i stedet den daværende kæreste Pernille Blume, der snuppede guld med hjem.

Også Pernille Blume har gjort det godt denne sommer. Ved VM i Budapest vandt hun overraskende bronze på 100-meteren, mens hun på favoritdistancen 50 meter fri sluttede lige uden for medaljerne, men dog satte dansk rekord igen og igen.

Tidligere har Blume fortalt, hvordan René Holten Poulsen kæmpede hårdt for at erobre hende gennem længere tid.

Ekstra Bladet forsøger at få en kommentar fra Pernille Blume.

Danske sportsstjerner enige: Vi håber på René Holten

Olympisk powerpar: Rene Holten hylder sin olympiske sensation

Guld-Blume brød sammen for åben skærm

Mere end olympisk ild: Kajakkæmpen og svømme-darlingen er kærester

Blume og 'powerhouse' ved Sportsgalle i januar. Foto: Claus Bonnerup
Blume og 'powerhouse' ved Sportsgalle i januar. Foto: Claus Bonnerup

 

Ærlig Blume efter vildt guld-år: Det har været voldsomt

Aftenens bedste billede: Nicki nikker - men hvad kigger Frede på?

90'ernes stjerner: Her er OL-heltene i dag

Formet af sport - sådan ser atleterne ud under tøjet