Kinas værter flopper og ryger ud af basket-VM

Den tidligere NBA-stjerne Yao Ming, der er leder af Kinas forbund, så frustreret til i nedtur mod Venezuela.

De kinesiske spillere forlader slukøret kampen og VM-turneringen. Foto: AFP/Ritzau Scanpix
De kinesiske spillere forlader slukøret kampen og VM-turneringen. Foto: AFP/Ritzau Scanpix

VM på hjemmebane er endt som en stor nedtur for Kinas basketball-landshold.

Med den tidligere stjerne Yao Ming siddende på tilskuerpladserne tabte kineserne onsdag den tredje og sidste gruppekamp med 59-72 til Venezuela.

Dermed slutter Kina bag Polen og Venezuela i gruppe A, hvorfra to hold går videre til ottendedelsfinalerne.

Den 229 centimeter høje Yao Ming var med til at gøre basketball yderst populært i den folkerige nation med 1,4 milliarder indbyggere, da han fra 2002 til 2011 spillede for Houston Rockets i NBA.

Kina råder dog ikke længere over spillere med Mings evner, og den tidligere NBA-stjerne så da også flere gange frustreret til i nederlaget til Venezuela.

Yao Ming var ikke umiddelbart tilfreds med det, han så. Foto: AFP/Ritzau Scanpix
Yao Ming var ikke umiddelbart tilfreds med det, han så. Foto: AFP/Ritzau Scanpix

Siden 2017 har den i dag 38-årige Yao Ming været formand for basketballforbundet i Kina. Allerede ved sin tiltræden talte han om et behov for at reformere talentudviklingen.

Nederlaget til Venezuela betyder, at kineserne overgår til en turnering med deltagelse af treerne og firerne fra de otte indledende grupper. Her skal der dystes om adgang til næste års OL i Tokyo.

Ud over Venezuela måtte Kina ved VM se sig besejret af Polen i gruppe A. Det lykkedes dog at slå Elfenbenskysten i åbningskampen.

Den amerikanske basketballspiller DeMarcus Cousins er havnet i lidt af en uheldig sag. Foto: Jewel Samad/Ritzau Scanpix Anden sport Superstjerne efterlyst: Truede ekskæreste på livet

Jonathan Adou gik bort natten til tirsdag. Foto: Værløse Basketball Klub Anden sport Tragisk! Dansk U18-landsholdsspiller omkommet

Lebron James og Anthony Davis kommer til at trække det store læs hos Los Angeles Lakers i den kommende sæson. Foto: Jayne Kamin-Oncea/Ritzau Scanpix Anden sport Superstjerne i tårer: Du forstår det ikke

0 kommentarer
Vis kommentarer