Knuste alle mænd i vanvidsræs: Løb mere end 400 kilometer

Amerikanske Maggie Guterl vandt som første kvinde det opslidende løb Big's Backyard Ultra efter 60 timers slid

Efter 400 kilometers løb kunne Maggie Guterl omsider kalde sig vinder af det det hårde løb. Foto: Redux/Ritzau Scanpix
Efter 400 kilometers løb kunne Maggie Guterl omsider kalde sig vinder af det det hårde løb. Foto: Redux/Ritzau Scanpix

Det tog hende hele 60 timer, men så kunne Maggie Guterl også kalde sig den første kvindelige vinder af Big's Backyard Ultra-løbet.

Mandag var hun nemlig den eneste af de 120 startende løbere, der kunne holde til omgang nummer 61 i det vilde løb.

Løbet består i den 'simple' opgave at løbe en omgang på knap 6,5 kilometer på under en time - igen og igen og igen, indtil der kun er én, der stiller til start og fuldfører omgangen.

I mandags var denne sidste løber altså Maggie Guterl fra Philadelphia. Hun var i gennemsnit 54 minutter om en omgang, og det var altså nok til at kalder sig mester efter vanvittige 400 kilometer på 60 timer.

Marieke Vervoort i selskab med Belgiens dronning Mathilde efter kvindernes 400 meter-løb i kørestol ved de paralympiske lege i Rio. Her vandt Vervoort sølv. Foto: Jason Cairnduff/Reuters/Ritzau Scanpix Anden sport Stjernen led i 26 år: Nu er hun død

Den 39-årige amerikaner kunne ikke prale af at tangere sidste års endnu vildere løb, der tog 68 timer og 455 kilometer af fuldføre. Her var en anden kvindelig løber, Courtney Dauwalter, næstbedst og løb derfor længere end Guterl i år.

Guterl kunne da også have fortsat ifølge hende selv.

- Jeg ville fortsætte. Jeg havde sat mig for, at det ville være sejt, hvis jeg kunne slå sidste år og måske knække 300 mils-grænsen (482 kilometer, red.), sagde løberen efter sin sejr.

- Og så har jeg aldrig løbet tre nætter igennem, tilføjede hun.

Magnus Carlsen i kamp mod italiensk-amerikanske Fabiano Caruana ved VM i november 2018 - den kamp kunne godt lade sig gøre landemæssigt. Foto: Matt Dunham/Ritzau Scanpix Anden sport Absurd manipulation i 40 år: Nu er det slut

Det trættende løb blev startet i 2007 af Gary Cantrell, der også står bag Barkley Marathon, og som selv er livslang løber.

- Det er som en konkurrence om at blive slået i ansigtet flest gange, har Cantrell fortalt.

- Hvem rejser sig, og lader sig blive slået flest gange? Det begynder altså at gøre ondt efter et stykke tid, tilføjede han.

Mark O. Madsen oplever misundelse fra kollegaer. Foto: Aleksander Klug MMA - Det er tarveligt og unødvendigt!

Gabriel da Silva Santos var i 2018 en del af det brasilianske 4x100 meter-hold, der vandt sølv ved Pan Pacific-svømmemesterskaberne i Tokyo. Fra venstre er det Gabriel Da Silva Santos, Marcelo Chierighini, Marco Fereeira Jr. og Pedro Spajari. Foto: Martin BUREAU / AFP / Ritzau Scanpix. Svømning Rørte sin bror: Så klappede doping-fælden

61 kommentarer
Vis kommentarer