Kontroversielt nyt OL-stadion: Er det bare en kopi?

Kan du heller ikke se ligheden? Designgruppe, som fik sit forslag til nyt OL 2020-stadion kasseret, anklager arkitekten Kengo Kuma for at have stjålet deres design

Har du svært ved at se forskel på de to stadions ovenfor og herunder? Ikke rigtigt, vel. Ikke desto mindre er arkitekten bag det nyeste bud - det udefra set mindst futuristiske af de to - og hans stadiontegninger blevet genstand for voldsomme beskyldninger om plagiat.

Dårlige tabere eller ej, mener arkitekterne fra Zaha Hadid, at Kengo Kuma har tyvstjålet væsentlige elementer fra deres oprindelige stadion-bud, som endte med at blive forkastet, fordi det ville blive for dyrt at opføre.

- Jeg spekulerer på, om det næsten udelukkende er baseret på vores planer, siger arkitekten Toyo Ito, der står bag det første design, ifølge Japan Times.

- Dets (stadion, red.) udseende er anderledes, men hvis man kigger under overfladen, vil man se detaljer, der synes næsten uændrede, siger han.

Zaha Hadid Architects har således udsendt en pressemeddelelse, hvori man påstår, at der er 'betydelige ligheder' mellem deres stadionbud og Kuma's nye.

Udgifterne til at arkitekternes oprindelige bud på et nyt stadion til OL i Japan i 2020 mentes at løbe op i næsten 15 mia. kroner, mens Kumas nye bud forventes at beløbe sig til lidt mere end halvdelen.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen